FotoEnVideo

Uitstapje: verslag (?) van de fietstocht van de helft van de van Zeelandjes op 20-06-2004

of is er alleen maar gedronken en gegeten!?

Per speciale koerier zijn onderstaande foto's inmiddels bij de redactie aangekomen, maar een fiets hebben we er nog niet op kunnen ontdekken. Wel het nodige consumptief gedrag, vandaar bovenstaande titel bij dit fotoverslag. Het is overigens allemaal nog zeer voorlopig want de redactie is beloofd dat er via Turkije (maakte een uitgeprocedeerde asielzoeker deel uit van de fietsgroep ? en worden die foto's nu middels een vakantie in dat land opgehaald ?) nog meer foto's in aantocht zijn.

Tegen de achtergrond van dit alles maken we er daarom een wedstrijdje van: Welk foto in het rijtje hieronder hoort waarom bij welke foto die weer daaronder volgen? U kunt uw oplossingen insturen bij de redactie. Goede oplossingen staat een verrassing te wachten. Over de uitslag kan echter niet worden gediscussieerd. Deelnemers aan de tocht zijn overigens uitgesloten van deze wedstrijd.Dan volgen nu de echte foto's met enig kommentaar.

Op dit moment waren de die-hearts wellicht nog niet lang onderweg en zaten ze ergens langs de weg in het groen. Blijkbaar flitste de camera van zelf anders waren ze er zeker niet zo belicht op de foto gekomen. Mogelijk zijn ze echter helemaal niet van start gegaan en zitten ze zo maar ergens wat te leuteren. Wie het weet die zal het zeggen. Onze Toon heeft blijkbaar de foto gemaakt en de rest van de deelnemende van Zeelandjes staat er natuurlijk op.

"

Een minder duistere foto, maar duidelijk opnieuw geen fiets te bekennen. Onze vermoedens lijken bewaarheid te worden. Ze zitten gewoon ergens op een terrasje in Helmond en echt niet op een afstand van 40 kilometer daar vandaan. Ons kun je niet voor de gek houden.

Opnieuw zitten ze op een terrasje. Ons Lenie zal deze foto wel hebben gemaakt, maar op de vorige foto stond ze ook al niet. Deze keer zitten ze overigens met de jassen aan. Volgens onze informatie heeft het hier een drup geregend. Wij dat natuurlijk naspeuren en we ontdekken dat onze Leo wellicht een drup op zijn onderlip heeft hangen. Ook links opzij van de hals van onze Toon - die we nog niet op een foto zagen -ontdekken wij mogelijkerwijs een drup. Maar na diepgaand recherchewerk ontwaren wij een duidelijk opvallende drup schuin boven de bedienende juffrouw en die dreigt van de punt van het zonnescherm naar beneden te vallen. Navraag bij betrokkenen heeft ons geleerd dat dit uiteindelijk de enigste drup is geweest die er op deze dag is gevallen en dat ze dus allemaal de hele dag droog zijn gebleven. Alle weersmoesjes om aan deze dag niet te willen deelnemen zijn bij deze dus in het water gevallen. Dat niet nat geworden zijn geldt natuurlijk niet voor hun inwendige, want dat zijn ze hier ook alweer opnieuw aan het spoelen. De vage foto duidt bovendien aan dat er alcohol in het spel was.

Na zo'n zware fietstocht - ze beweren in totaal zo'n 70 kilometer gefietst te hebben - past eigenlijk niets anders dan een goede maaltijd. Daarvan zijn ze hier aan het genieten. Het ziet er wel allemaal wat geposeerd uit. Fietsen hebben we in geen velden of wegen gezien, dus het zal wel allemaal fake zijn. We moeten maar afwachten of de beelden die mogelijk nog via Turkije tot ons komen licht in deze tocht brengen. Ze hebben blijkbaar ook geen bijzondere gelegenheden (alleen drank- en eetgelegenheden dus) bezocht. We zullen het wel zien. Geduld!