FotoEnVideo

Verslag 25-jarig jubileum Servicebureau M. Manders

Op basis van deze aankondiging die vergezeld ging van een uitnodiging om dit met medeneming van een fiets te komen vieren togen de Mandersjes en de Vanzeelandjes op 3 oktober 2004 naar het Brabantse Odiliapeel.

Daar werden we om 11 uur verwelkomd met koffie en gebak en kon Tiny Manders - eigenaar van het bedrijf - zich spiegelen in het prachtige gegrafeerde kado dat hij bij deze gelegenheid van zijn Mandersjes ontving. Zie de foto hiernaast die meteen duidelijk maakt waar het Servicebureau M. Manders zich voornamelijk op richt. Het bedrijf verleent echter allerlei diensten en zo is in Tanzania al ooit een schrikdraadvoorziening tegen olifanten geleverd.

De Vanzeelandjes waren niet zo origineel, maar deden toch de nodige passende suggesties bij hun kadobonnen. Bovendien kregen Tiny en Lenie ieder nog een actiesticker "Nederland verdient beter". Dit naar aanleiding van de manifestatie daags tevoren, die door enkele familieleden was bezocht.

Na deze pakkende start werden de fietsen bestegen. Zo trok op deze merendeels zonnige zondag een gekleurd lint van 20 fietsers door de Oost-Brabantse dreven.

Al keuvelend en kwebbelend werden smalle en bredere paden befietst over in totaal zo'n kleine 40 kilometer. De snelheid lag niet al te hoog - de teller geeft hier bij een snelheid van 16,6 nog 13,7 als gemiddelde aan - en kwam uiteindelijk op zo'n 14 kilometer gemiddeld uit. Een enkeling vond dit overigens redelijk zwaar.

Er werd aan het begin van de herfst genoten van de natuur van Odiliapeel tot voorbij Sint Anthonis, van de hei en de bossen en zelfs van de paddestoelen met rode stippen. Maar er werd natuurlijk ook enkele malen aangelegd.

Uiteindelijk zijn we teruggekeerd in Odiliapeel waar we enigzins vermoeid aan het zitvlak samen met moeder Manders konden genieten van een diner met alles erop en eraan.

Tiny - was tenslotte de vraag - heb je je niet een jaar vergist, zodat we dit jubileum het volgend jaar nog eens over kunnen doen. En dit alles is toch een stevig compliment, nietwaar!

Tiny en Lenie, ook op deze plaats tenslotte nog eens van harte gefeliciteerd met jullie jubileum.