FotoEnVideo

Uitstapje: verslag van de fietstocht van alle van Zeelandjes op 10-07-2005

De foto hiernaast maakten we ergens in de Brabantse dreven onder Oss (Slabroek) en daar valt maar een conclusie uit te trekken. De van Zeelandjes met hun aanhang waren weer eens aan hun jaarlijkse fietstocht bezig. Deze keer vanuit Odiliapeel en dus hebben Tiny en Lenie het georganiseerd. Inderdaad uw eerste indruk van de foto is juist. U ziet allemaal nagenoeg nieuwe fietsen en de recessie lijkt de familie voorlopig nog niet in haar greep te hebben; ofschoon de discussie onderweg soms wel eens het tegendeel leek te bewijzen.

Een tweede opmerkelijke feit was dat zoals de titel al zegt alle van Zeelandjes aanwezig (althans meededen, want sommige foto's hieronder getuigen van enige afwezigheid) waren. Een verklaring hiervoor hebben we niet meteen, maar het was al jaren niet meer gebeurd.

Een derde punt dat niet onvermeld mag blijven. Het was mooi en goed fietsweer en dat hadden we de hele week nog niet gehad. Kortom alle reden om allemaal een zonnig gezicht op te zetten.


Dit alles nog weer eens met andere ogen bekijkend krijg je dit:....


Verder waren we op het Slingerpad en hoorden we daar wel allerlei geluiden, maar de Boomleeuwerik, Boompieper, Roodborsttapuit, Geelgors of Ransuil zagen we niet in levende lijve. Opgezette exemplaren waren er wel in een bezoekerscentrum. Geen vogels dus maar wel uitheemse Schotse hooglanders zonder kilt... kijk maar hieronder.

Ze werden al vanaf grote afstand van onder een boom ontwaard en met een verrekijker bespied. Die hierboven had ook nog wel een soort kopstoot in gedachten, maar zover hebben we het niet laten komen.

Het onderweg aanleggen met de nodige drank en verorbering van etenswaar hebben we dit jaar maar wat minder in beeld gebracht. Dit wil echter niet zeggen dat iedereen goed overeind bleef en zijn moede ledematen geen rust behoefde te gunnen.

Tja wat moeten we van deze vreemde snuiter denken, die plotsklaps geheel bleek af te haken. Net alsof hij een flinke mokerslag van Bacchus op zijn kaler wordende kanis had gekregen. Duidelijk volledig knockout en van de wereld.

En dan deze beide heren hier rechts.

Ze lijken heel goed gehumeurd, maar waarom zitten ze met die benen zo wijd uit elkaar. Joost mag het weten en wij denken er het onze van, maar of dat helemaal normaal is vragen we ons toch wel af.

Dan waren er ook nog van die extra sportievelingen. Die kunnen niet gewoon van een drankje genieten voor ze gaan eten maar moeten zonodig eerst nog een balletje gooien. Telkens drie de man zelfs - de vrouwen zagen er geen gat in - in de richting van een klein balletje. De spelregels kenden die oenen helemaal niet eens. Afijn, gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd.

Al met al keerden we met zijn allen gezond van lijf en leden terug naar Odiliapeel. Het was een geslaagde dag.


Tot volgend jaar 9 juli 2006 in Nieuwstadt. Dan gaat het richting Belgiƫ.