Site

Nieuws

24-09-2022 Lenie en Tiny 50 jaar getrouwd 22-09-1972.

Rond deze gouden bruiloft van Lenie en Tiny Manders - van Zeeland zijn enkele festiviteiten op beeld vastgelegd en die beelden zijn weer verwerkt in een video.
Verder organiseerden ze voor genodigden een zeer geslaagd feest in de Mander te Odiliapeel. Dit maakt de hoofdmoot uit van deze video.
Er werden ook nog verzamelfoto's gemaakt en die van de Vanzeelandjes op deze dag inclusief hun aanhang zie je hieronder.03-07-2022 Familiefietsdag vanuit Gemert naar Boekel, Erp.

Vanuit Gemert gingen we via de benodigde bospaadjes naar Boekel. Daar haalden we jeugdherinneringen op.
En vervolgens gingen we naar Erp, waar we het bedrijf van Verhoeven, gewasverzorging, bezochten. Via de nodige omwegen gingen we terug naar Gemert.
Daar sloten we de mooie tocht op de bekende gepaste wijze af. Dit alles is op deze Youtube-video vastgelegd.22-03-2022 Jubilarissen Gemertse Watervrienden gehuldigd.

Op de vijftigste Algemene Ledenvergadering van deze zwemvereniging werden diverse jubilarissen gehuldigd. Bij de leden die indertijd bij de Reddingsbrigade zwommen en die ook nu nog bij de vereniging zwemmen, behoort ook Jan van Zeeland. Zij zijn al meer dan 25 jaar lid en zij kregen daarvoor een oorkonde en een roos.
Jan van Zeeland staat helemaal rechts op onderstaande foto.


28-05-2021 Weledelgeleerde Vrouwe Eveline van Zeeland - van der Holst.

Eveline is dus afgelopen vrijdagmiddag bij de TU-Twente gepromoveerd op haar proefschrift over 'Ontwerpen voor vertrouwen'. We hebben de titel maar vertaald, maar dat ze dat in het Engels doen, is wel gebruikelijk bij dit soort gelegenheden. Ze heeft de Bul gekregen en de titel Doktor ofwel Dr. in Marketing.
Het nieuws gaat tegenwoordig snel rond op Whatsapp en hier op de site vind je dan natuurlijk een soort aftrekseltje voor diegene, die niet over deze sociale media beschikken. Ze is al van alle kanten gefeliciteerd en daar sluiten we ons hier ook graag bij aan.
Wel jammer van zo'n mondkapje, want nu kun je haar niet zien glunderen en dat heeft ze toch wel gedaan!

27-02-2021 In Amerika moeten ze ook wel eens voor een spoorboom wachten.

Bij deze spoorweg-overgang was dat echt wel het geval. Klik op het filmlogo. We weten inmiddels precies waar, namelijk te Alpine, terwijl ze vanuit de Big Bend via San Antonio op weg terug naar Fulshear bij Houston waren.
Dat roept twee vragen op:
1. Hoeveel wagons passeren er? In beeld 158. Toen waren er al 50 gepasseerd.
2. Hoeveel locomotieven? In beeld 2. De derde en mogelijk vierde voorop - meestal zijn dat er twee - waren al gepasseerd.
Dit zijn de juiste antwoorden, maar niemand heeft zich daaraan gewaagd.
Stel dat de gemiddelde wagonlengte 15 meter is, dan had de trein dus een lengte van meer dan 3 kilometer. Zoiets zie je in Nederland dus nooit!

18-02-2021 Vandaag nog een aanvullend bericht gehad.

Met Bo, Gemma en de kids is alles goed. De stroom is nog niet constant. Bo stuurde vandaag video's van mensen uit de buurt waar het water van kapotte leidingen uit het plafond stroomt, waar stukken muur, plafond of isolatie de woning zijn ingestroomd of naar beneden gekomen en waar het parket onder water staat, enzovoort enzovoort.
Bij het jeugdjournaal vanavond kwam Nanne Bevaart - een klasgenoot van Jara -vertellen over hun oplossingen voor de kou in Texas. Een uurtje later kregen we een video over hoe een stuk plafond in haar huis naar beneden was gekomen.

17-02-2021 In Fulshaer (Texas) hebben ze het een paar dagen zwaar gehad.

Zoals iedereen wel via het nieuws gehoord heeft is daar eergisteren de stroom uitgevallen vanwege sneeuw en een kou-inval. Zojuist heeft Bo gemeld dat ze om ongeveer 16:00 uur weer stroom hebben na meer dan 40 uur niets daarvan.
In huis was het gisteren nog geen 15 graden en ze hebben alleen een niet al te grote gashaard. In de koelkast en de vriezer was alles aan het ontdooien. Hij vreest ook dat de watertoevoer naar het zwembad niet alleen bevroren is, maar ook kapot gevroren. Verder kon je in de winkels niets meer krijgen; alle schappen leeg.
Gelukkig kan hij met de rest van zijn gezin nog wel een beetje lol maken. We zien hem gisteren op een video op een dichte deur van Mac Donnalds bonken en schreeuwen: eten, eten. We zien hem in een andere op een bank liggen voor de drive-in van Starbucks en wachten tot hij aan de beurt is. Ha, ha.
Zijn conclusie is wel, dat als bij hen iets fout gaat, het dan op vele fronten mis is.
De komende dagen wordt het er warmer. In en na het weekend zelfs warmer als bij ons.

12-01-2021 We han nun baand mè ut Kusteil van Gimmert, maar die nog us anhaolen, kande vergète. Via onze correspondent: onze Jan.

22 november 2020 had Harry Mens in zijn zondagse uitzending Leslie de Ruiter op bezoek. Hij nam de kijkers mee naar het Kasteel van Gemert. Een magische plek toen en nu - kijk hier maar - met een eeuwenoude geschiedenis, die teruggaat tot maar liefst 1391. Op deze novemberdag werd het na 600 jaar heropend voor geïnteresseerden die er willen gaan wonen. Luxe residenties met high end services.

Zoiets kunnen wij toch echt niet betalen. Onze webmaster kan hoogstens met enige weemoed vaststellen dat hij in een vroegere versie in de helft of wellicht een vierde of zelfs heel veel minder van zo'n residentie ook 3 jaar heeft mogen verblijven. Er komen er maar 9.
Zondag 17 januari heeft er een vervolg uitzending plaats gevonden, die door hierop te klikken is te zien. En Gimmert hierbij uitspreken als Gémèr (Franse uitspraak) is ronduit nogal wanstaltig. Het kasteel inpikken in de dorpskern van Gemert.
Ut Kusteil waar altied ok un bietje van de Gimmertenaren, mar kumt nauw in de haand van de "happy few" ofwel mènse mè sènte.

25-12-2020 Wat je zoal kan overkomen; niet echt op reis, maar eigenlijk toch wel.

Uit de foto hiernaast blijkt al dat dit nieuwsitem zich in de jungle afspeelde met primitieve toestanden. Onze webmaster Ad was eind 1995 relatief dicht bij deze plek in de buurt. En dat meer dan 10 jaar voordat deze foto werd gemaakt door de Noor Audun Amundsen. Dit is op Siberut een eiland 100 kilometer ten westen van Sumatra bij de Mentawai en hij is hier samen met Aman Paksa, een sjamaan. Audun is daar vanaf 2004 regelmatig geweest en heeft met de sjamaan een prachtige film, Newtopia, gemaakt, die ik in november van dit jaar bij toeval zag op Arte, een Duitse zender. Omdat in 1995 mijn camera bij de Mentawai in het water was gevallen en ik geen foto’s meer kon maken, werd de film een herbeleving van wat ik toen niet meer vast kon leggen. Het raakte me behoorlijk. Wat ik er allemaal mee gedaan heb en wat ik toen beleefd heb, kun je hier bekijken: Bij de Mentawai. Geef een seintje als je de film zelf wilt zien.

24-12-2020 Dit wordt een UITWISSEL-KERST van bijzondere gebeurtenissen.

Zo was onze Leo gisteravond deelnemer aan het Grootste Online Kerstdiner op Youtube. En dat overigens al voor de vijfde keer.
Hij wordt in onderstaande video door Joris Linssen geïnterviewd op 22:20 en volgende minuten over zijn deelnames aan de vierdaagse.
Hij komt nog een tweede keer aan het woord, maar dat is met een te verwachten kerstwens op het einde na 1:15:10 uur. De hele uitzending kun je verder hier nog eens gaan kijken op Youtube
Een beetje kerstkitcherig is het allemaal wel, maar je komt niet elke dag op youtube.

22-12-2020 "Houdoe" gisteravond bij Kruispunt op NPO2.

Toch een beetje jammer dat dat "Ujes of war ut nauw Volkels" daar in Little Chute een beetje als taal onder de Hollanders aan het uitsterven is.
Mocht je het gemist hebben dan kun je Houdoe hier nog bekijken door erop te klikken.
We zagen dit opschrift van een garage vrij vlug in het begin van de film:
Dus onze familie en voorvaderen zijn er echt wel naar toegetrokken en nog altijd aanwezig, maar dat wisten we al gezien ons bericht van 28 september en eerder.
Ook op het kerkhof zagen we nog bekende namen zoals "van Lankvelt", met welke familie ons gezin in Boekel nog een hele speciale relatie opbouwde.
Een andere vraag is natuurlijk of ons moeder ofwel Theodora van den Broek uit Helmond natuurlijk nog ergens familie is van die pater Theodorus van den Broek, die de aanstichter was van die emigratie in 1848. En ..... of zelfs diezelfde voornamen ook nog ergens een verband hebben. We hebben de eerste vraag gesteld in de facebookgroep die rond de documentaire is ontstaan. En die vertellen ons dat de pater in Amsterdam is geboren, maar ook dat zijn opa en oma uit Uden kwamen en dat is al weer heel wat dichterbij.

26-11-2020 Eveline van der Holst partner van Vincent van Zeeland wint PIM Marketing Literatuur Prijs 2020 met haar boek 'Marketing Design'.

De jury van het Platform Innovatie Marketing (PIM) heeft vandaag voor haar Marketing Literatuur Prijs haar boek verkozen tot het beste marketingboek van 2020.
De auteur Eveline van Zeeland stelt met haar boek dat marketing veelomvattend is.
Het winnende boek handelt over het begrijpen van je klanten én het ontwerpen van creatieve oplossingen voor je doelgroepen. Zonder het onderzoekende los te laten, legt dit boek de nadruk op het ontwerpende en creatieve karakter van marketing.
Eveline van Zeeland doet een gewaagde maar geslaagde poging om marketing, customer experience, design en neuromarketing te combineren, met als doel marketeers aan te zetten tot een meer op analyse gebaseerde creativiteit.
Eveline van Zeeland is hoofddocent onderzoek en technologie bij de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, eigenaar van adviesbureau Marketing Design Lab en bezig met de afronding van een promotieonderzoek aan de University of Twente.

28-09-2020 Little Chute in Winconsin Amerika weer helemaal actueel.

Gisteren meldde ome Leo dat de film 'Houdoe' uitgezonden werd op Omroep Brabant. Er was ook veel sport op andere zenders te zien en zo zullen verschillende vanZeelandjes misschien voor een andere zender hebben gekozen.
Ja.... en het is ook lang geleden dat we nog iets van die plaats hoorden, maar ons archief is bewaard en in Oktober 2005 was het echtpaar Derks-van Zeeland uit Little Chute en het echtpaar van Zeeland-???? uit Ontario (Canada) bij onze ome Leo op bezoek op zoek naar hun voorgeschiedenis.
De film 'Houdoe' laat zien dat Oost-Brabanders in Litte Chute al meer dan 170 jaar geleden daar hun eigen stukje Brabant hebben geschapen en onze voorvaderen hebben daar aan meegedaan. Dat wisten wij al vanaf 2005, maar die film laat dat nu ook in woord en beeld zien en wat er nog van over is. VanZeelandjes komen in de film overigens niet direct voor en de film is momenteel niet ergens te bekijken, maar dat komt wel weer.
Meer achtergrond met informatie en korte video's is op deze site te vinden; hier wordt u ook geïnformeerd over toekomstige vertoningsdata. De film heeft verder een lange voorbereidingstijd gekend en een Brabantse Molen speelt er een belangrijke rol in. Deze video over het maken van de film informeert u daar verder over. Klik op de startknop.

03-08-2020 Laat niet zomaar veel contactgegevens achter!

Ine van Zeeland werd hierover gisteren geïnterviewd door Radio 1 in België.
Vanaf gisteren moeten ze in België, net als bij de horeca, ook hun naam en contactgegevens achterlaten als ze naar de wellness, de fitness, het zwembad of een casino gaan. De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft enkele aanbevelingen op papier gezet voor die registratie en daarover vertelde Ine van ome Leo als privacy-experte van een onderzoeksgroep enkele behartigenswaardige zaken, waar wij in Nederland ook nog wel wat van kunnen leren.
Hier kunt u het interview van gisterochtend beluisteren. Klik op het muzieklogo.

25-07-2020 Alternatieve Vierdaagse van ome Leo en Companen!

In 2020 geen echte Vierdaagse te Nijmegen vanwege het coronavirus. Overal in het land hielden kleine groepjes op de bekende dagen toch hun eigen alternatieve vierdaagse met goede bekenden uit de eigen bubbel en veelal in de eigen omgeving.
Leo van Zeeland deed dat met Jeanne van den Boom, Gerard Kerkhof en Jan Leijtjens. En dat leidde tot dit verslag (aanklikken!) met alles wat er zo te zien bijhoort en met passende muziek.

07-05-2020 Groeten van Suzanne en Peter uit Singapore!

-Leuk om zo vanuit die kant van de wereld ook eens wat te horen-
Op dit moment werken we alweer sinds 7 april vanuit “thuis” in Singapore. Formeel duurt deze zogeheten “Circuit Breaker”-periode tot en met 1 juni -Dit is in ieder geval een heel andere aanduiding dan bij ons-.
Nadat Singapore eerst als “voorbeeld” werd geroemd door de manier waarmee zij omgingen met de virus-uitbraak terwijl het openbare leven “gewoon” doorging, ging het na de uitbraak bij verblijfplaatsen van een aantal arbeidsmigranten, toch een andere kant op -Dit komt ons een beetje bekend voor-.
Het aantal Corona patiënten dat op de IC verblijft, meestal rond de 22 personen, blijft stabiel laag en dit is al sinds het begin van de uitbraak. Het aantal doden in vergelijking met andere landen, zeker met Europa, blijft uitzonderlijk laag. Tot nu toe zijn 20 mensen overleden aan het virus in Singapore -Dit is dan weer bijna niet te geloven-.

Wij - zie foto - gaan dus nu met een mondkapje door het leven. Dit uitwasbare model is ter beschikking gesteld door de regering. Iedereen die in Singapore woont of met vergunning verblijft, heeft 1 exemplaar kunnen ophalen -Wij in Nederland moeten het zelf maar zien te regelen-. Daarna werd het verplicht gesteld. Buiten je woning, moet je een mondkapje dragen, alleen bij hardlopen en stevig wandelen hoeft dit niet. Voordat je de supermarkt binnengaat, word je temperatuur met een hoofdscanner opgenomen en moet je je identificatie bewijs laten registeren. Als alles goed is, krijg je een sticker met “I am OK” opgeplakt, Tenminste bij onze lokale chinese supermarkt. 😉 -Foei, foei, wat een gedoe-.
Nadat er vorige week “angstaanjagende” berichten in het Singaporese nieuws verschenen over de Singaporese economie, mogen een aantal bedrijven met “natuurlijk” bepaalde protocollen toch weer langzaam opstarten -Ook dit kennen we bij ons, maar een aantal bedrijven zijn niet dicht geweest-.
We hebben een trip naar Nederland in de planning voor Juni-Juli. De KLM vliegt, maar dan daarna weer terug komen in Singapore wordt wellicht een uitdaging. We wachten dus nog even af of dit wel mogelijk gaat zijn. Wellicht verstandiger om het even uit te stellen.

Mocht je nog benieuwd zijn hoe wij wonen in de stad Singapore, google dan maar eens op Commonwealth Towers Condominium, 232 Commonwealth Ave, Singapore 149739. Wij wonen in deze toren - zie hiernaast - op de 8ste verdieping. Helaas…ook de zwembaden die we in het gebouw hebben, zijn nu gesloten. Hopelijk kunnen we na 1 juni weer een lekker plonsje maken. Dat mis je wel in een stad waar het altijd 32 tot 34 graden is. 😉 -Kunnen we ons voorstellen nu het hier net weer wat warmer wordt-.
Hopelijk is bij jullie iedereen gezond en gaat waar het werk niet van thuis gedaan kan worden, het een en ander toch ook weer opstarten in Nederland. Veel thuis en rustig aan doen, is voor de meeste “van Zeelandjes” sowieso niet zo wenselijk -en vol te houden-, haha!
Tot de volgende keer! Suzanne.

17-04-2020 Even een fiets-ommetje maken in Fulshear.

We berichten al eerder hoe ze daar in Amerika de coronaviruscrisis beleven. Gelukkig wonen ze niet in New York, want het is toch wel heel triest wat daar aan het gebeuren is.
Ze sporten er ook veel, zoals tennissen op een pleintje omdat de court gesloten is, maar hardlopen is ook nog mogelijk en natuurlijk fietsen ze ook nog.
Ja.....maar, dat kan ook heel gevaarlijk zijn en je kunt er van alles tegenkomen. Vriendelijk verzoeken om aan de kant te gaan werkt dan niet altijd. En wat is hier nu in het water verdwenen na een ijselijke schreeuw.
Je komt er alleen maar achter door hier op te klikken.
Dit alles vond gisteren niet plaats in een natuurgebied, maar gewoon een paar straten verder in de wijk, waar ze wonen. We zagen zo'n obstakel ook al op een foto in de vijver die grenst aan hun tuin. Er zit wel nog een stevig hek tussen. Ze zwemmen daar, maar gaan dus ook aan de wandel.
Wie heeft er nog meer van dit soort coronacrisusbelevenissen of iets anders om hier op de site weer te geven? Hoe is het in Singapore of in Brussel of in Brabant.

28-03-2020 Een berichtje van de family in Houston, Texas USA.
Voor de rest is alles goed hier.
Wij blijven ook zoveel mogelijk thuis.
We hebben hier nog de nodige ruimte.
Het is hier redelijk warm.
En we hebben een eigen zwembad.
Gemma, Bo, Fenna, Jara en Ibe.
Fulshear.20-01-2020 Onze webmaster bezocht de communisten van Cuba.

Eind november tot begin december 2019 was onze webmaster voor een korte vakantie in Cuba. Voor contacten met de bevolking was echter weinig tijd, dus hij heeft helaas wat weinig communisten kunnen ontmoeten. Wel weer veel gezien en allerlei deels wel bekende indrukken opgedaan. Het was verder ook erg swingend en vol muziek, maar de gewone mensen daar hebben het niet breed. Ze lijken wel uitgeknepen te worden zoals in een suikerrietpers en die zie je hierboven dan ook.
Foto's en video's zijn: via deze Cuba-pagina te bekijken en te beluisteren.

04-11-2019 Johan School vandaag opnieuw in het Eindhovens Dagblad.

Gisteren 3 november heeft Johan School de halve marathon van de 42ste HolaPress Valkenloop te Valkenswaard gewonnen. Hij liep de hele wedstrijd in zijn eentje.
Hij was 4 minuten sneller dan nummer 2 en kwam dicht in de buurt van zijn persoonlijk record. Liever had hij iets meer competitie gehad maar zijn conditie is aardig op peil gebleven na zijn deelname aan de marathon van Eindhoven 3 weken geleden. Zie bij het nieuws van 14 oktober.
Meer over de wedstrijd en over zijn plannen voor de toekomst kunt u hier lezen.

01-11-2019 Presentaties met foto's en video's van rondreis Colombia.

Op 1 april van dit jaar presenteerde ome Ad een overzichtsverslag van zijn rondreis van begin van dit jaar door Colombia. De afgelopen tijd was hij pas in staat de laatste presentaties te maken van de verschillende onderdelen van deze reis. Dat zijn er 35 geworden. Sommige zijn maar een paar minuten, andere wat langer.
U kunt weer meeliften met zijn videostroom via deze Colombia-pagina. Kies zelf wat u wilt zien met een Nederlandse toelichting.
Nieuwe technieken maken het hierbij mogelijk om ondertiteling te zien bij bijvoorbeeld het bezoek van een koffieboerderij. Het Engels kan daarbij omgezet worden in Nederlands, maar dan blijkt wel weer dat nog niet alles kan, als het Engels niet helemaal perfect wordt uitgesproken.
Hierboven ziet u overigens het Plaza Botero in het centrum van Medellin.

18-10-2019 Silvia met Anke voor de 4e keer Nederlands kampioen!

Ze zijn al jarenlang vriendinnen van elkaar en hebben aan één blik naar elkaar genoeg om te begrijpen wat de ander bedoelt.
Begin oktober werden Silvia Manders en Anke van Lanen voor de 4e keer Nederlands kampioen rolstoeldansen. Volgens de jury voerde het Udense danspaar een aantal dansen het beste uit.
Wat hier allemaal voor komt kijken staat in dit artikel te lezen. Met de scrolknop op de muis kun je het vergroten.
Ze verhuizen met dit kampioenschap van de amateurklasse naar de hoofdklasse en dan zullen ze hun dansen ook weer tot een niveau hoger moeten ontwikkelen. Twee nieuwe dansen en nog en betere uitvoering: een mooie uitdaging voor de volgende wedstrijd in april volgend jaar.
We blijven het volgen.

14-10-2019 Johan School Marathontopper Eindhoven

Gisteren was Leo van Zeeland weer als vrijwilliger/ correspondent bij de 36e uitvoering van de Eindhoven Marathon. Van hem ontvingen we vandaag het volgende relaas:
"Onder ideale weersomstandigheden met ver boven de 20 graden en een ferme zachte wind stond ik wederom bij het 35kmpunt met ruim 40 collega’s bij de laatste drankpost de drinkbekers van de elitelopers uit te reiken en ik had nog maar net aan de als tweede gefinishte dame Ayele Zwednesch(Ethiopie) haar eigen drankje aangereikt of daar kwam neef Joan School in zijn eentje aangerend na ongeveer 2 uur en 11 minuten.
Ik had hem echt nog niet verwacht, want volgens mij waren er nog geen vijftig gepasseerd. Wat had hij al hard gelopen en het was nog maar 7 kilometer naar de eindstreep. Ik was zeer benieuwd naar zijn eindtijd en toen ik weer in mijn eigen drankenposttentje stond kreeg ik hulp van ons Maria die kennelijk bij de finish stond en mij om 3 uur al appte dat zijn eindtijd 2.39.43 was.
Een geweldige tijd en bijna zijn persoonlijk record (pr). Was hij vorig jaar al goed voor de 128e plek nu presteerde hij het bij de eerste 50 te lopen n.l. plaats 49 net achter mijn Ayele (2.39.03). Zelf vond hij het jammer dat op het laatst de tegenwind hem geen nieuwe pr bracht . Maar ik verlang hem volgend jaar bij de eerste 10 te zien eindigen. Neen, Joan School is een marathontoppertje van jewelste."

30-08-2019 Familiefietsdag 2019 Van Zeelandjes en aanhang.

Dit jaar trokken we met zijn allen vanuit Nieuwstadt via via de Limburgse heuvels in en weer terug.
Het was prachtig weer en met van tijd tot tijd een natje en een droogje ging het omhoog en omlaag.
Alles bij elkaar zo'n dikke vijftig kilometer met tegen het einde een bezoek aan het laatste vliegerfeest in Doenrade waarbij nauwelijks meer een vlieger de lucht in ging vanwege te weinig wind. Toch zien we in deze video vliegers vliegen via een stukje van een rapportage op de regionale tv-zender L1.
En natuurlijk werd een en ander besloten met een diner bij El Pimiento in Süsterseel, Duitsland.
Er was wat zweet gevloeid, maar iedereen ging wat moe maar voldaan naar huis toe.
Wilt u de originele video (2,2 GB), volledige rapportage van L1 (op de openingszin na) of de muziek(-video-mp3) downloaden, dan kan dat hier. Het hokje voor het bestand aanklikken en je ziet rechts de mogelijkheden.

13-08-2019 We ontvingen de afgelopen week videootjes uit Mexico.

Al een hele tijd hier geen verhalen meer uit Houston, maar dat zal ook wel gekomen zijn omdat ze eind juni tot half juli in Nederland waren en daar heel veel ondernomen hebben. Zo trouwden hun beste vrienden en werkte Bo ook nog even via Sabic in Sittard.
Vanaf 5 augustus waren ze overigens voor vakantie in Mexico. En daar ontvingen we redelijk ofwel heel erg spectaculaire door Bo gemaakte filmpjes van diverse activiteiten. Vier hebben we aan elkaar geplakt en die zijn hier te bekijken.

03-06-2019 Marlies: Het leven na Boer Zoekt Vrouw.

Afgelopen zaterdag kregen we al vrij vroeg de vraag voorgelegd of die Marlies familie van ons was en met enige trots hebben we daar Ja op geantwoord.
Inmiddels is het al weer de nodige jaren geleden dat we over haar deelname aan Boer zoekt Vrouw op deze site schreven met bijvoorbeeld belangrijke items als hoe het zat met de snoepjes-tanga. In de bijlage van de Limburger - het zal ook wel in andere regionale kranten hebben gestaan - troffen we nu een serieuzer verhaal aan van wel 6 pagina's met een voorblad.
U kunt het hier lezen: Bijlage de Limburger Klikken op het pdf-plaatje.

20-04-2019 Finishfoto Leo van Zeeland Kennedymars 2019

We zijn wat aan de late kant met dit bericht, maar we wilden het u niet onthouden. Onze leo, ome Leo en voor de kleinkinderen opa Leo, heeft zaterdag 20 april deelgenomen aan de Kennedymars vanuit Sittard; de Limburgse dreven in en uiteindelijk via België weer terug naar Sittard. 80 kilometer bij een temperatuur die 's middags opliep naar 25 graden.
Het was zwaar afzien. De mobiele telefoon raakte leeg en zo kon er geen verwelkoming plaatsvinden te Nieuwstadt. Veel blaren. De voeten helemaal stuk. Enkele uren later dan gepland terug in Sittard. Toch hierbij een glorieuze finishfoto op de markt. Strompelend bezocht hij later ook nog de Harmoniestraat in Nieuwstadt om verslag te doen.
Een kanjer, maar ... of er nog een volgende deelname komt, is voorlopig een vraag.

14-04-2019 Geslaagde VanZeelandenfamiliedag in De Mortel

Op deze zondag in april kwamen ze weer met zijn allen bij elkaar op de gronden van hun voorvaarderen. Niet allemaal overigens want enkele huidige nazaten zijn inmiddels over de wereld uitgevlogen.
Manège het Zwarte Water is dan wel een centrale plek, waar je elkaar kunt ontmoeten. Sommigen hadden nog goede herinneringen van vroeger aan deze plaats.
Het was ontzettend leuk dat we toch nog met velen waren. Leuk om elkaar weer eens te hebben gezien en ook erg leuk om te zien dat er volop spelletjes gedaan werden en dat de kinderen met elkaar speelden. Kortom: helemaal leuk! Het was geslaagd.
Een leermomentje was nog wel dat het wat meer kostte dan vooraf voorzien. Daarom ook via deze weg een oproep om voor de gevraagde aanvulling zorg te dragen en dit bedrag over te maken op de welbekende rekening.
Verder heeft onze Toon ook nog de nodige foto's en video's gemaakt en zo is hier een sfeerimpressie te bekijken.
Dank aan Lieke van Zeeland en Micha, die zijn best deed bij de bbq.
Tot over 5 jaar.

01-04-2019 Ome Ad was in Colombia. Dit is geen 1 april-mop.

Het is niet allemaal goud wat er blinkt in het Museo del Oro te Bogotá, maar de 55.000 items die ze er tentoonstellen zijn wel indrukwekkend. Daarnaast was er het Museo Botero, waar je ook heel vrolijk van werd en in de wijk Candelaria en elders waren er vele murals ofwel muurschilderingen.
Maar er is veel meer te beleven en te bekijken in Colombia. Ooit gehoord van de Muisca; die zijn evenwaardig aan de Inca's, Azteken en Maya's al bouwden ze geen grote tempels.
Een eerste indruk van dit alles is te krijgen in dit Foto-videoverslag Rondreis Colombia. Meestal is een en ander ook voorzien van commentaar. Geniet ervan.

02-02-2019 Verland Metaal bestaat vandaag op de kop af 10 jaar!

Onze Toon heeft ter gelegenheid hiervan een video-update gemaakt van het bedrijf in al zijn onderdelen. Dit filmpje is te bekijken door op Verland Metaal 10 Jaar te klikken. Zo te zien hebben ze niet slecht geboerd, want we zien in de video negen werknemers en een werkneemster op de eerste foto staan.
Ook qua machines en hulpmiddelen passeert er heel wat in de video. Die zetten ze in voor het maken van fijnmechanische onderdelen voor elke sector en ze zijn in staat om nauwkeurig tot zeer nauwkeurig te werken en dat in grote tot kleine series. Kortom ze proberen zo dynamisch mogelijk op ieders wens in te spelen.
Met de machines die in de video te zien zijn, kunnen ze verticaal en horizontaal draaien en frezen met conventionele en andere banken. Ze kunnen zelfs onbemand (robot) verspanen. Ook de nabehandeling van de werkstukken gebeurt optimaal. Bij dit alles komt ook veel meettechniek om de hoek kijken en daarvoor hebben ze de modernste middelen.
Naast dit alles wordt ook de opslag, het kantoor en de kantine in beeld gebracht. Tenslotte hebben ze sinds kort een nieuw adres en voor verdere informatie nog altijd een eigen website https://verlandmetaal.nl

17-12-2018 'Derde' familiedag in 2019; uitnodiging Lieke van Zeeland.

Beste neven, nichten, ooms, tantes, vader en alle aanhang en nageslacht,
in 2019 is het weer 5 jaar geleden dat we als familie een dag bij elkaar zijn geweest.
Wat mij betreft tijd voor een nieuwe editie! Want na 3x is iets een traditie en dat lijkt me wel wat. Tenminste, dat dacht ik, want ik zocht het even op op internet, maar dat van die 3x heb ik blijkbaar ooit zelf verzonnen.
Voorgaande keren vond het altijd plaats rond 1 mei, de trouwdatum van Lowie en Dora. Dit valt alleen wel steeds in de meivakantie en dan hebben de gezinnen vaak al andere plannen. In verband met alle feestdagen en schoolvakanties rond die datum, wil ik nu zondag 14 april voorstellen. Kunnen we meteen de verjaardagen van Ad, Alwies en Ruud vieren.
Geïnspireerd door het befaamde spijkerpoepfilmpje uit 1993, lijkt het me wel wat om een minitoernooitje 'oud-Hollandse spelletjes' te doen (met veel ruimte voor bijkletsen!) en dan af te sluiten met een barbecue of iets dergelijks.
Maar als iemand een ander geweldig idee heeft: laat het vooral weten!
Mail Lieke van Zeeland.
Reserveer nu alvast de datum in jullie agenda.
Voor nu, alle goeds voor de feestdagen en het nieuwe jaar. Tot ziens in 2019!

13-11-2018 Dik twee weken familiebezoek te Fulshear nabij Houston.

Zoals begin oktober al aangekondigd zijn we inmiddels eens gaan kijken hoe ze het daar in Amerika maken. We gingen in het eerste weekend meteen naar de Zoo en het wildlife in de buurt. Een weekend later brachten we een bezoek aan de Houston Rockets - ook een beetje wild -, maar basketbal met veel showelementen werd daarbij ons deel. Tja de american way of life is toch wel wat anders dan bij ons. 'Amerikanen lopen niet' - titel ook van een boek - en zo was ik enkele dagen de enige fietser die daar de Walmart bezocht om wat klusmiddelen te kopen.
Ik bezocht ook een hele dag de school, die hadden een internationale dag waarop de 72 verschillende landen die kinderen op de internationale school hebben zich presenteerden. Dat was wel leuk en dat gold ook voor Halloween dat we nu op zijn Amerikaans hebben meegemaakt, maar enkele dagen daarvoor was er het jaarlijkse Scare Crow festival dat daar ook verband mee hield.
We hebben verder Fulshear en de wijk Cross Creek waar ze wonen, verkend. En nog een heleboel meer. Op zaterdag 3 november bezochten we nog het Space Center Houston. Indrukwekkend bezoekerscentrum en de Saturnus V raket, waarmee de Apollovluchten zijn gedaan, is echt ontzettend groot.
En inmiddels hebben we dit alles weer omgezet in een aantal presentaties, die via deze link aan te klikken en te bekijken zijn. Geniet ervan.


15-10-2018 Marathon Eindhoven van onze speciale correspondent, ome Leo.

Gisteren op de tweede zondag van oktober was weer de 35e editie van de marathon van Eindhoven.
Bij het 35km punt stond ik met mijn club van Atlethiek Generaal Michaelis uit Best op de drankverzorgingspost de lopers op te wachten.
Het was schitterend weer met temperaturen tot 24 graden, wat eigenlijk te warm is voor marathonlopers. Iets over twaalf uur meldde zich geheel onverwacht Joan School aan mijn waterkraam en naar mijn inschatting zat hij toen nog bij de eerste 100 lopers. Op de vraag hoe het met hem ging kreeg ik het antwoord: slecht. Hij zat er helemaal door heen. Te warm.
Maar na een kleine wandelpauze zette hij het weer op een lopen naar de finish op 7 km afstand. In de uitslag vond ik hem terug op plaats 128 op een totaal van 2082 gefisnishten in:

Toch een prestatie van formaat.

06-10-2018 Een meer definitieve woning voor Bo, Gemma en the kids.

Met die familieleden die verblijven in het buitenland komen de verhalen op de familiesite wel los. Vanaf 1 oktober zijn ze in Houston van hun appartement een andere huurwoning ingetrokken in deze wijk in Fulshear. Het adres is te vinden bij Adressen.

Het ziet er daar wat rianter uit dan op de Kollenberg te Sittard met zo'n vijver achter het huis.
Fulshear ligt op zo'n 50 kilometer ten westen van het centrum van Houston en 90 kilometer van de Golf van Mexico. Het is iets verder van het werk en van de school en elke dag moeten ze per auto daar naar toe en weer naar huis. Dat is nog even wennen.
Binnen in de woning is het redelijk luxe en hiernaast zie u bijvoorbeeld de trap in de hal naar de eerste verdieping. Hieronder ziet u de voorkant van het huis. Binnenkort hopen we er persoonlijk eens te kunnen gaan kijken. Nu zijn ze nog druk met inrichten.
Het was er vandaag 30 graden met ook een redelijke hoge vochtigheidsgraad.

17-09-2018 Het leven in Singapore en eerste verkenningen.

Appartementen hier hebben bijna allemaal een flink zwembad en sport-faciliteiten. Wat dat betreft is het genieten en gemakkelijk. We hebben 3 slaapkamers en elke kamer heeft een badkamer. Dat is hier normaal. Dus kom gerust langs!
Een auto rijden is veel te duur, openbaar vervoer spotgoedkoop en daarmee weinig files. Boodschappen laat je thuis afleveren en als je even geen zin hebt in openbaar vervoer pak je een “Grab” (taxi) voor een paar Singaporese dollars.
Integreren is hier wat ons betreft behoorlijk gemakkelijk. Je moet wel zorgen dat je werk hebt en dus een werkgever die jou sponsort, anders moet je binnen 30 dagen het land verlaten. Het is wel af en toe zo “gemakkelijk” dat het soms ook een beetje saai is.
Het eten is over het algemeen heerlijk! Voor een 6 – 10 Singapore Dollar, (4 – 6 euro) kun je al heerlijk eten. De keuken in het appartement zal zo goed als ongebruikt blijven.

Singapore ligt erg centraal om de omgeving te verkennen. Wij zijn in april een weekendje naar het eiland Bintan (ongeveer 50 km van Singapore) in Indonesië geweest met de boot. Heerlijk gesnorkeld en voor het eerst clownsvisjes (Nemo) gezien. Inmiddels zijn we bezig met een duikcursus en eind september hopen we onze PADI te halen op een eiland in Maleisië. Een ander weekend zijn we naar Langkawi, Maleisie geweest.
Toch zijn de afstanden nog wel groot, Japan is nog steeds zo’n 7,5 uur vliegen evenals Australie afhankelijk waar je naartoe gaat.
De republiek van Singapore is ongeveer 719 km2 groot en is een stadstaat zoals bijvoorbeeld Monaco. De provincie Brabant is ongeveer 5000 km2. Singapore is door een aantal wegen verbonden met Maleisië en ligt dicht bij Indonesië. Er wonen ongeveer 5,8 miljoen mensen in Singapore waarvan wat ze ons verteld hebben, zo’n 10.000 Nederlanders. De bevolking bestaat ongeveer uit 77% Chinezen, 14% Maleisiers, 8% Indiers en overig.
Wordt vervolgd!

14-09-2018 Eerste week in Houston.

Bo, Gemma en de kinderen hebben er geen gras over laten groeien. Gelukkig begonnen ze wel met een lang weekend. Ze hebben zich voor een maand gesetteld in een tijdelijk appartement dat er best aardig uit ziet met een gezamenlijk zwembad voor de deur. Ze hebben zich vervoer en andere noodzakelijke dingen aangeschaft.
Fenna, Jara en Ibe vinden alles big: big banana’s en big milk-flessen (big = groot). Wennen aan de “American way of life”. De kinderen zijn ook meteen voorzien van schooluniformen zoals hiernaast te zien is. Dinsdag 4 september zijn ze daarmee gaan kennismaken op de Britisch International School. Dat werd een warm welkom en er bleken heel wat Nederlanders van gebruik te maken. De kinderen hebben inmiddels allemaal een buddy en eerste vrienden en vriendinnen zijn gemaakt.
Het lange weekend hebben ze ook gebruikt om wat eerste verkenningen in de omgeving te maken. Zo bezochten ze een alligatorfarm, toerden wat rond en waren ze afgelopen weekend een dagje aan zee.
Inmiddels gaan ze gewoon naar school, is Bo al stevig aan het werk, zoeken ze een woning voor na de eerste maand en zijn ze nog druk met van alles en nog wat, zoals bleek uit de videoconferencing die we afgelopen weekend hielden.

11-09-2018 Peter Creemers en Suzanne van Zeeland verdienen de kost in en verkennen de wereld vanuit Singapore.

En ...... zij doen dit al vanaf het begin van dit jaar. Peter is in januari 2018 al naar Singapore vertrokken voor een nieuwe baan. Suzanne heeft haar baan opgezegd en is op 16 maart vertrokken. Zij wilde dit ook wel een keer meemaken en dacht: “we zien wel wat er gebeurt”. We kunnen in ieder geval geen spijt krijgen dat we het niet hebben gedaan. Kortom wat een avonturiers en zij waren dus heel wat eerder dan Bo van Zeeland en Gemma van der Ende.
Na haar aankomst in Singapore, heeft Suzanne eerst een “dependant’s” pass gekregen. Die krijg je simpelweg als je getrouwd bent en dit hebben we daarom maar even vlug van te voren gedaan. Net zoiets als wat moet, wil je in Amerika werken. Zonder Dependant’s pass geen werk. Peter’s werkgever heeft Peter gesponsord om naar Singapore te komen en hij heeft daarom een “employment” pass. De regels voor immigratie zijn behoorlijk strict, je hebt hier ook niet zomaar snel werk.
Het geluk zat mee en een partij waar Suzanne bij vroegere werkgevers heeft gewerkt, zocht juist iemand in Singapore. Dus na 6 weken lekker aan het werk en verder proeven van de lokale cultuur.

Wij huren hier in Singapore inclusief meubels. Een aantal van jullie herkent vast dit hotel hierboven met het zwembad op het dak: “Marina Bay Sands”. De webmaster in ieder geval wel, want die heeft daar al eens een tour gemaakt.
Via de nieuwe werkgever werd wel 200 kg luchtvracht georganiseerd. Daar zit je zo aan. We hebben dus geen meubels verhuisd of wat dan ook.
In juli zijn we verhuisd naar een nieuw condominium: The Common Wealth Towers”. We hebben in ieder geval voor 2 jaar voor dit appartement getekend. We hebben beiden een contract voor onbepaalde tijd. Wij denken hier zelf zo’n 3 jaar te blijven en dan zien we wel weer.
Binnenkort hoor je meer van ons.

02-09-2018 Familiefietstocht 2018 vanuit Helmond.

Dit jaar gingen we op zondag 26 augustus vanuit Helmond (Mierlo-Hout) op pad. VIa Lierop ging het richting Heeze. De hei op en de natuur in. We kwamen ook nog via Geldrop aan de andere kant van de A2 bij Valkenswaard.

Op tijd hadden we ons natje en droogje en het was goed weer. We fietsten bijna 55 kilometer en de avond maaltijd bij de Barrier was uitstekend. We hebben nu gehoord en gezien hoe ijskoffie met popcorn en slagroom smaakt en eruit ziet.
Ook deze keer weer een deels wat overbelicht verslag in foto en video bij Youtube. Onze Frans en Annemarie organiseerden de tocht. Heel leuk en danke daarvoor.

01-09-2018 Ze zijn vanmorgen goed aangekomen in Houston.

Gistermorgen om 8 uur een laatste zwaai vanuit de taxi in Sittard en 23 uur later Nederlandse tijd zijn ze in hun appartement aangekomen. Bo, Gemma en de kids.

02-08-2018 Een goed biertje, daar lust ik er heel veel van.

Vandaag doet Joost van Zeeland in het Eindhovens Dagblad uit de doeken hoe je een goed biertje brouwt, tapt en serveert. De video is via onderstaande link te bekijken https://www.ed.nl/video/production/een-biertje-maken-hoe-moet-dat~vp45744.
De wijze waarop hij dat doet, doet je watertanden.
Op 3 augustus heeft hij op deze 'Dag van het bier' dit interview afgegeven bij Omroep Brabant. Hierin vertelt hij ook dat zijn bier landelijk verkrijgbaar is bij de Hema en hier in het zuiden bij de Jumbo
Joost is brouwer bij de VanOirsprong-brouwerij.

22-07-2018 Opnieuw verwelkoming van onze Leo, Jeanne en Jan te Groesbeek.

Donderdag 19 juli gingen deze keer Lenie en Tiny, en Sjef en Tiny, en Ad vanuit Odiliapeel met de fiets op pad naar Groesbeek. Ze stalden hun fietsen bij Mark en Silvia en zochten daar de drommen wandelaars op langs de route. Deze keer vond de verwelkoming van onze Leo met Jeanne en Jan Zandbergen bijna exact plaats op het afgesproken tijdstip. Na wat bijpraten, rusten, druiven eten en drinken daalden ze enkele meters af naar de route en vervolgden hun wandeling via de zevenheuvelenweg. U ziet ze hieronder nog even zwaaien naar de achterblijvers.

Uiteraard kunt u de hele verwelkoming met wat eraan voorafging en daarna nog gebeurde, zien in Vierdaagse 2018 Leo van Zeeland.
Op de terugweg naar Odiliapeel zijn we ook nog bij Wijnhoeve De Colonjes langs geweest. Daar hebben we Freek Verhoeven, een oud klasgenoot van Ad ontmoet, die vanuit de oorspronkelijke hoeve 8 hectare wijnranken cultiveert en wijn produceert. Die hebben we ook gedronken en dat bevorderde de stemming, maar er zat ook een andere kant aan dit bezoek omdat hij zeer ernstig ziek is.

27-06-2018 Houston: "We have a problem”… Bo, can you help us.

Hij, maar ook Gemma, Fenna, Jara en Ibe en de rest van de familie werden enigszins overvallen door dit verzoek vanuit SABIC, het bedrijf waar hij werkt. Dit verzoek is inmiddels al weer enige tijd geleden gedaan en vandaag is het officiële besluit gevallen. Ze gaan in september naar Houston voor in ieder geval twee jaar. Bo wordt er Director Legal Affairs bij SABIC Americas. Klik op de linken in dit nieuws.

In sneltreinvaart moest en moet nu van alles geregeld worden. Visa om er te kunnen werken en rechtsgeldige handelingen te kunnen verrichten zijn cruciaal, maar daarvoor moet je ook getrouwd zijn. Dat gaat overmorgen in eigen kring gebeuren. Ook andere condities zijn besproken en vastgelegd.
Vorige week zijn Bo en Gemma de hele week in Houston geweest en hebben ze met ondersteuning van het bedrijf gerichte verkenningen uitgevoerd over waar ze kunnen gaan wonen en waar de kinderen naar school kunnen enzovoort. Ook hebben ze kennis gemaakt met zijn toekomstige bazin en haar man tijdens een etentje.
Het leven zal daar heel anders zijn dan hier. Fietsen kennen ze in Houston bijvoorbeeld nauwelijks. Er zijn voor- en nadelen.
Ook hier in Nederland moet natuurlijk veel worden geregeld en voor de familie veranderd ook veel. Het wordt skypen bijvoorbeeld en zo nu en dan daar op bezoek gaan en hier terug komen en wie weet komt er ook een soort blog op deze site zoals indertijd vanuit Roemenië en China.
Tot slot nog een filmpje van de Britisch International School die ze op het oog hebben en een van Houston, een city video guide.
We zullen proberen een ieder op de hoogte te houden.

24-04-2018 Er zijn heel wat van Zeelandjes actief voor hun medeburgers.

Zo stond op 19 April jongstleden in de Sittardse editie een bijna paginabreed artikel in de Limburger met als titel "De Kollenberg roert zich". De roering betreft volgens Bo van Zeeland het verkrijgen van een multifunctioneel kunstgrasveld dat volgens plan verdiept en met betonnen randen – die als zitbanken annex ‘tribunes’ fungeren – wordt aangelegd. Vooral de sociale functie is een speerpunt in het project. Bo is voorzitter van een taskforce groep die hier al enige tijd mee bezig is. Het initiatief komt van zijn dochter Fenna. Hij was er ook mee op de regionale radio.
Vandaag 24-04-2018 treffen we Leo van Zeeland in vol ornaat als trashwalker aan - kennen we geen Nederlands meer: wandelende putjesopschepper - op de regiopagina Best van het Eindhovens Dagblad. Hij zoekt medehelpers die al wandelend het straat- en bermvuil in Best en directe omgeving mee gaan opruimen. Naast hulpmiddelen van de gemeente hoopt hij blijkens de foto ook wat dorstlessers van deze overheid te ontvangen. Met twee mensen meer moeten ze volgens hem Best schoon kunnen houden en dat is te prijzen.
Iemand die overigens al meer dan 15 jaren een natuurterrein van de Stichting het Limburgs Landschap mee helpt schoonhouden is zijn broer Ad van Zeeland, onze webmaster. Dit jaar heeft hij samen met een ander bestuurslid al 25 van die hele grote zakken (50 liter) vol afval op dat terrein opgehaald. Dat heeft ook te maken met hoogwater in de winter. Ze troffen tussen het vuil een vrij groot verwijsbord van de Ourthe aan. Als dat niet in Roermond was aangespoeld, was het in de Oceaan (plastic soep) terecht gekomen. Het heeft nog nooit in de krant gestaan, maar ook dit is goed werk, natuurlijk.
Zouden die van Zeelandjes dit misschien van huis uit meegekregen hebben!? We kennen op andere fronten nog wel meer sociaal actieve van Zeelandjes.

27-03-2018 Toen waren ze met zijn allen 500 en vanaf nu zelfs 550.

Op de verjaardag van onze Jan zijn de van Zeelandjes voor een aantal dagen 550 jaar met elkaar geworden.
Dat duurt tot 16 april want dan wordt onze Ad weer een jaartje ouder.
Hiernaast kunt u alles nog eens controleren.
Kortom een gedenkwaardige mijlpaal in ons leven.
Vijfhonderd jaar werden we met ons allen op 18 januari 2012.
Het getal van samen 555 jaar - toch ook een bijzonder getal, dat we op 18-1-2019 kunnen bereiken - zijn we alleen maar tussen de geboorte van ons Maria en ons Lenie. De overlevering heeft ons niet precies overgedragen hoeveel tijd daar tussen zat.
Tot over een jaar of zes dus. Dan worden we samen 600.

10-02-2018 De Quickly dancers vierden hun 25 jarig jubileum en Silvia Manders werd daarbij in het zonnetje gezet: al 25 jaar lid.

14 Januari 2018 werd het jubileum van deze roldansgroep met allerlei activiteiten gevierd in het Witte Huis in het dorpje Zeeland.
Afgelopen donderdag werd daar een verslag van uitgezonden in Van Harte op de EO met oprichtster Ine Verwegen en Silvia in de hoofdrollen. U kunt de uitzending HIER nog eens bekijken. De foto hierboven is daar ook van.
Voor dit gebeuren was overigens nog meer belangstelling in de media. Dit stond december vorig jaar al in het Brabants Dagblad en dit is te bekijken op Youtube, geüpload door LTV Landerd
Kortom ook hier kunnen we heel erg trots op zijn.
Gefeliciteerd met je en jullie jubileum, Silvia.

07-02-2018 Carnaval is in het zuiden weer losgebarsten.

De Openbare Basisschool Aan de Meule won met de erewimpel de hoofdprijs in de kinderoptocht van Sittard van afgelopen zondag. Komende zondag mogen ze daarom meedoen in de grote Optocht. Wordt op de regionale zender L1 uitgezonden.
Links vooraan met bloementas Fenna van Zeeland, de oudste dochter van Bo en Gemma.
En trots dat we zijn!!!!! Fijne carnaval.

20-12-2017 Fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2018.

De eindejaarswensen vliegen je weer om de oren en wij willen niet achterblijven.
Dus bij deze, al is het wat aan de late kant. Dit bericht was al wel te zien bij het nieuws, maar niet eerder op de homepage.
Mocht u overigens nog wat anders willen zien dan het gebruikelijke, dan kunnen we u 30 videopresentaties aanbevelen over Iran. Onze webmaster heeft die in het loop van 2017 gemaakt uit in dat land op diverse locaties opgenomen materiaal. Een fotoverslag was al eerder te zien.
U kunt ze aanklikken en bekijken via dit adres: Video-presentaties Iran. Ze leven daar heel anders dan wij vanuit een ander verleden, heden en voorlopig waarschijnlijk ook andere toekomst.
De protesten daar bij de jaarwisseling kunnen wij ons ook heel goed voorstellen. Een aantal beelden bieden wellicht wat meer inzicht.

09-09-2017 Voor en na de nieuwe heup van Frans van Zeeland.

We wisten allemaal al dat onze Frans een nieuwe heup heeft gekregen. Dat is allemaal gebeurd bij de Sint Anna Zorggroep te Geldrop. We hoorden ook al zoiets dat onze Frans tot filmster is gebombardeerd om zijn ervaringen uit de doeken te doen. En ... we moeten zeggen dat dat een hartstikke leuk filmpje is geworden, dat je onder de titel Voor en na de heupoperatie kunt bekijken. Het geeft ook een indruk van zijn werk en zijn hobby's en hoe positief hij het een en ander met een nieuwe heup ervaart.

24-07-2017 Verwelkoming te Groesbeek op vrijdag 20 juli, derde dag van de Vierdaagse,
van: Leo van Zeeland en zijn wandelgenoten: Jeanne en Jan Zandbergen.

Het was nog een beetje spannend met het weer 's ochtends, maar Lenie, Maria, Tiny en Toon gingen al vroeg met de fiets vanuit Odiliapeel op weg naar Groesbeek. Ze hielden het droog en gingen er flink tegenaan.
Bij Silvia en Mark werden ze deze keer beloond en konden ze onze Leo met Jeanne (schoonzus) en Jan (zwager) op hun derde Vierdaagse dag verwelkomen.
Sjef en Tiny gingen met de auto maar verwelkomden ze op een andere plaats in Groesbeek. Elkaar daar met zijn allen zien, deden alle betrokkenen echter niet.
Gesterkt met muesli wandelden ze daarna omringd door Amerikanen verder op weg naar de Zevenheuvelenweg.
Broer en zussen en aanhang keerden via ongeveer dezelfde weg voldaan terug naar Odiliapeel.
Dit alles is natuurlijk ook weer te zien op Youtube in Verwelkoming Groesbeek dankzij het vele video- en fotowerk van onze Toon.
In de film bleek er op het einde in Odiliapeel ook nog een toetje voorhanden te zijn. Onze Leo zorgde voor deze verrassing door vandaag nog foto's aan de webmaster te sturen, die daarmee dit nieuws-item en de presentatie samenstelde.

02-07-2017 MMMMM.....De natuur op haar lekkerst!

Onder dit motto - hoe je het ook interpreteert bij deze foto of bij de beelden van de video - vond op deze zondag de jaarlijkse familiefietsdag plaats.
We gingen van Odiliapeel naar Zeeland, aten worstenbroodjes bij Stefan en gingen daarna verder naar het noorden richting Reek. Vervolgens naar Langenboom, Meeren, Mill, Sint Hubert en terug.
Tijdens de tocht moesten we aanvankelijk nog even schuilen, maar werd het weer allengs beter.
We zagen verder van alles: leuke kleinkinderen, veel lekkere natuur, pittige beesten, veel meren, wat kunst en wat al dies en vies meer zij.
Op zijn tijd een natje, een hapje en een droogje en zo kwamen we voldaan terug in Odiliapeel.
De presentatie van de gemaakte beelden op Youtube Fietstocht 2017 laat alles zien; overigens prachtig ondersteund door de zang en muziek van Gerard van Maasakkers.
Tiny Manders en Lenie van Zeeland organiseerden de tocht. Danke.

03-06-2017 Gedenk-picknick Els te Best.

De Bumkesfamilie organiseerde in en rondom de Zorgboerderij/Vlaamsche Schuur aan de Hagelaarweg te Best een picknick met van alles erbij, erop en eraan om het overlijden van Els een jaar geleden te herdenken.
De van Zeelandjes waren ook genodigd en zo was het een gezellige bijeenkomst waarbij alles wat vastgelegd was van de droeve gebeurtenissen van een jaar geleden nog eens kon worden bekeken, maar waar ook gespeeld kon worden, ezel gereden, gevliegerd en natuurlijk gegeten. Dit alles in minder droeve sferen.
Jan en Marian van den Boom hebben er een aardige informatieve koppelplaats met speciale kruidentuintjes, zeven hoofdzonden, een bakoven en wat al niet meer van gemaakt waar je ook nog heel veel van Jeroen Bosch en zijn vrouw Aleid van de Meervenne, die daar rondgelopen moeten hebben aan de weet kunt komen. Nogmaals het was heel leuk en heel gezellig. We kunnen er nog een tijd op teren.

15-04-2017 Met de Kennedymars Sittard 2017 is een en ander even rechtgezet!!!

Leo van Zeeland heeft op deze zaterdag voor Pasen op glorieuze wijze deze editie van de Kennymars volbracht.
Hij liep deze 80 kilometer in een dergelijk tempo dat hij drie uur vooruit was op zijn vooraf geplande schema. Van zijn wandelgroep van 7 behaalden maar twee de finish. O.a.de regen 's ochtends had er behoorlijk ingehakt en 80 kilometer is ook niet mis.
Onderweg had hij steun van zijn zoon Joost die ook zou meelopen, maar die bij de training vooraf een blaar op zijn hak had opgelopen. Hij fietste mee. Bij de kilometers voorafgaande aan Nieuwstadt ontdekten zijn zus Lenie en haar man Tiny bij toeval eveneens fietsend onze wandelende Leo en zo had hij nog meer ondersteuning. Heel anders dus dan bij de laatste Vierdaagse. Zie bij het Nieuws van 24-07-2016.
Het ging echter zo snel dat het toch nog een hele tour was om onze Leo op gepaste wijze in Nieuwstadt te ontvangen, maar zoals de foto hierboven laat zien is dat ook gelukt. Bloemen en vlaai werden hem aangeboden door Ad ter fysieke en geestelijke versterking in de laatste kilometers van Nieuwstadt naar Sittard.
Besloten werd toch nog even bij Ad thuis aan te gaan en zo kon daar de vlaai met koffie door Leo en zijn zoon Joost zittend verorberd worden; zie hieronder. Op de klok is te zien dat dit nog voor zeven uur 's avonds plaatsvond.
Onze Leo is daarna verder gewandeld naar Sittard en heeft zo iets na acht uur de medaille - was wel maar een hele kleine, vond hij; de enige smet op dit festijn - in ontvangst mogen nemen.
We hopen dat met dit alles het mislopen van Leo door de van Zeelandjes in de buurt van de Via Gladiola te Nijmegen is rechtgezet. Als het erop aan komt dan weten we elkaar uiteindelijk toch wel te vinden.
Later op de avond kwam Leo ook nog fit als een hoentje het verjaardagsfeestje van Ad opvrolijken.

02-04-2017 Pinkpop in het theater met verrassende bij-effecten.

Pinkpop 2017 gaat plaatsvinden in het eerste weekend van juni, maar daaraan voorafgaande komt er dit jaar een toneelvoorstelling Pinkpop met een première op 8 april in Venlo.
De voorstelling Pinkpop betreft een tragikomisch liefdesverhaal van een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en Pinkpop.
De hoofdrollen in Pinkpop worden gespeeld door onder andere Huub Stapel en Henriëtte Tol. De band Rowwen Hèze schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival. Klik hier voor verdere informatie over de voorstelling en speellijst.
Voor onze webmaster, waren de promoactiviteiten voor deze voorstelling verder nogal verrassend.
Zo zag hij tot zijn eigen verbazing plotsklaps beelden uit zijn film 'Pinkpop 1974' op NPO2 en ontdekte hij dat weer andere beelden gebruikt waren in een uitzending over de tot standkoming van de voorstelling op de regionale zender L1. U kunt de originele Pinkpop 1974-film met een toelichtende achtergrond nog eens zien door erop te klikken. Overigens is onze webmaster op grond van het gebruik van zijn materiaal uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen.

01-01-2017 Wij wensen iedereen een voorspoedig, gezond en liefdevol 2017 toe.

Verse sneeuw die 's avonds laat op nieuwjaarsdag in Nieuwstadt is gevallen.

23-11-2016 Iran is niet een bestemming als je pas begint met verre reizen.

Onze webmaster ome Ad heeft echter meer reizen gemaakt en hij vindt het van belang om ook eens landen te verkennen waar heel anders samengeleefd en gedacht wordt dan bij ons en waar een fundamentalistisch islamitisch regiem aan de macht is. Hierboven een beeld van Qom, een heilig sjiïtisch pelgrimsoord met theologische hogescholen met veel invloed. Het is echt goud wat er blinkt.
Diepgaand ervaren hoe zo'n samenleving feitelijk functioneert, is tijdens de reisdagen maar beperkt mogelijk. Je kunt er overigens veilig rondreizen. Vrouwen moeten wel de hele dag een hoofddoek om en zijn niet gelijkwaardig aan mannen. De Sjiïtische opvattingen zijn uitgangspunt en heersen er, maar "Stiekem kan hier alles", zoals in een Nederlands boek beschreven, blijkt ook te gelden. Vandaag heeft iemand me overigens nog gewezen op een ander boek "Unterwerfung" dat een gewiekste infiltratie van de islam in onze maatschappij zou beschrijven. Kortom een en ander zet je wel aan het denken en verder lezen.
Inmiddels is een Foto/videoverslag van de Rondreis Iran gereed gekomen en dat kunt u hier aanklikken om te bekijken. Je kunt de foto's en video's afzonderlijk aanklikken of linksboven kiezen voor diavoorstelling.
Diverse aspecten en onderdelen van deze reis komen erin aan bod en als u op de i van uw toetsenbord of op de i op het scherm klikt, kunt u ook het commentaar van de maker bij de beelden lezen.
Een van de hoogtepunten van de reis was ook een bezoek aan Persepolis. De ontvangststad van Darius en zijn opvolgers. Tijdens zijn gymnasiumperiode mocht ome Ad nog griekse en latijnse schrijvers vertalen om hier meer van aan de weet te komen en dan is het wel merkwaardig nu eindelijk eens over de trappen en onder hun poorten en in hun paleizen rond te lopen. Hieronder een plaatje.

24-07-2016 Verwelkoming van onze Leo op de laatste Vierdaagsedag 22-07-2016

22 Juli eindigde de honderste Vierdaagse te Nijmegen. Leo van Zeeland deed mee voor zijn zoveelste kruisje.
Drie van zijn broers en zijn zus en aanhang togen naar Heumen om hem daar alvast te feliciteren voordat de laatste kilometers gelopen moesten worden. Om 12.29 uur belden we hem, omdat hij daar - volgens zijn informatie vooraf - tussen 13.00 en 1400 uur zou passeren, maar toen was hij al in Malden.
In race-tempo zijn wij toen via achterom weggetjes naar Nijmegen Zuid gegaan. Om 12.55 uur belden we hem vanaf de kruising van de N844 met de Kruissestraat en toen vertelde hij dat hij nog in Malden was. Kortom: niets kon meer mislopen.
Uit zijn eigen foto's is later gebleken dat hij op een bepaald moment ergens in de zevende hemel was, maar hoelang wij ook iedereen vanaf de verhoogde kruising inspecteerden: geen Leo. En dat tot 15.15 uur. Toen besloten we maar onverrichter zake huiswaarts (Odiliapeel) te keren. Telefonisch was hij ondertussen ook niet meer bereikbaar.
Om 16.15 uur raadpleegden we in Mill de telefoon en bleek er een voice-mailbericht te zijn. Daar in kondigde onze Leo welgemoed aan dat hij geestelijk en fysiek in goede staat om 15.45 uur zijn twaalfde Vierdaagse kruisje in ontvangst had genomen.
Met vereende krachten en drie van zijn eigen foto's is deze presentatie ontstaan. NB: merkwaardig dat hij in de video telkens andere kleren aan heeft! Toch een leuk aandenken ook al hebben we elkaar op het moment suprême niet ontmoet.
Hier is op verzoek ook nog het officiële vierdaagse lied van 2016.

12-07-2016 Familiefietstocht 2016 vanuit Oss

Om half 11 afgelopen zondag had ons Maria de koffie en de vlaai al ruimschoots klaar staan en hadden de meeste broers en zussen en aanhang een en ander al achter de kiezen. Kortom ze hadden er zin in en het is een prachtige fietstocht geworden met prima weer.

Het ging met een heerlijk fris tegenwindje richting Den Bosch, waarbij de nieuwe snelfietsroute tussen Oss en deze stad nagegoeg gevolgd werd. We gebruikten er de lunch, fietsten om de Sint Jan heen en keerden met de nodige tussenstops en een toenemend rugwindje langs de Maas terug naar de startplaats.

Voor wie het precies wil weten, kwamen we door Geffen, Lagekant, Nuland, Rosmalen, Den Bosch, Empel, t Wild, Maren, Kessel, Lith, Lithoijen en Teeffelen.
En wie het niet bij deze woorden en twee foto's wil laten, maar er nog meer beeld bij wil krijgen, kan hier kijken: Fietstocht 2016
Ons Maria had het prachtig georganiseerd en het eindigde natuurlijk zoals altijd met een prima maaltijd in Oss.

10-06-2016 Afscheid Els van Zeeland - van den Boom

Verbijsterd hebben haar man, Leo van Zeeland, en haar kinderen, Ine - Vincent - Joost en Lieke, van haar afscheid moeten nemen op 3 juni jongstleden. Bij een zware hartoperatie heeft zij onverwacht een fataal herseninfarct gekregen en is helaas niet meer bij bewustzijn gekomen.
De *afscheidsdienst* waarvan u in deze presentatie foto's ziet en enkele muziekstukken hoort (klik erop; volledig scherm is mogelijk), is gehouden op 10 juni 2016 om 10:30 uur in de Sint Odulphuskerk te Best.
Het is onwerkelijk; ze wordt ontzettend gemist.
Els werd op 11 mei 1948 geboren. Ze is dus 68 jaar geworden. Ze zorgde in het grote gezin ook deels voor haar jongere zusjes en broers. In 1969 werd ze lerares in het speciaal onderwijs. Ze wist goed om te gaan met die leerlingen. In 1972 trouwde zij met Leo van Zeeland. Na de zorg voor haar 4 jonge kinderen werd ze midden jaren "80 invalster op basisscholen. Later kon ze genieten van haar kleinkinderen.
Al enkele jaren had Els fysieke klachten. Twee jaar geleden deed een venijnige bacterie een aanval op haar hart. Die wist ze af te slaan. Dit jaar zou een operatie de toenemende klachten dienen te verhelpen.

28-03-3016 Onze Jan 70

Gisteren vierde onze Jan dat hij op deze dag 70 werd. In de uitnodiging schreef hij al dat hij deze dag niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan en dat is dan ook gebeurd.
Alle kinderen, kleinkinderen, broers en zussen, andere familie, vrienden, vriendinnen en bekenden waren gisterenmiddag dan ook aanwezig op Landgoed d'n Heikant in Aarle Rixtel.
Het werd een feestje om nog eens goed met elkaar te kunnen buurten en dat deden de aanwezigen dan ook stevig.
Met de door zijn broers gemaakte foto's ging het wat minder, want die waren niet al te scherp, maar de beste hebben we hier toch geplaatst,
Verder was er vlaai, taart, drank en een Oostenrijks buffet en lekkere pannenkoekjes na met slagroom en andere ingrediënten naar keuze er op.
Bedankt Jan voor de fijne middag.

18-03-2016 Herinneringen aan vroeger.

Onze webmaster kreeg een leuke powerpointpresentatie van Grard Claassen over vroeger toegestuurd.
Nu zijn die tegenwoordig eenvoudig te converteren naar een voor iedereen gemakkelijk te bekijken video. En dat hebben we bij deze gedaan.
*Klik op de afbeelding hiernaast.*
Nostalgie ten top en menig van Zeelandje dat al wat op leeftijd is, ziet zichzelf weer onder de koeien of op het land of met een paard bezig.
Een en ander wordt ondersteund met een passend muziekje "Herinneringen" van Gèr Gedoan uit Deurne.

13-12-2015 Eindelijk weer eens een pagina van een familielid.

Dit keer over de hobby van Toon van Zeeland: Mountainbiken.
Hij pakt uit met een bezoek van hem en enkele medeliefhebbers aan Winterberg in het Duitse Sauerland.

We hopen dat een en ander ook andere familieleden inspireert om zo'n pagina te maken.

27-11-2015 Onze boerderij en haar omgeving en De Mortel; Toen en Nu.

Onze Toon, ome Toon, heeft een video gemaakt die laat zien hoe de boerderij van Louis van Zeeland aan de Dokter de Quaiweg in het Zwarte Water er nu (2015) en toen (1974) uitzag.
Ook ziet u de boerderijen van de 'buren' en de manege in de directe omgeving in het Zwarte Water anno 2015. Verder komt ook De Mortel met familie en alles uitgebreid in beeld.
A must see on Youtube.

12-10-2015 Drie van Zeelandjes gisteren in actie te Eindhoven.

Vandaag ontvingen we van onze speciale correspondent - Leo van Zeeland - weer de uitslagen van de loopactiviteiten van Van Zeelandjes in het kader van de 32e marathon in Eindhoven. Bij schitterend loopweer hebben er 3 hun beste benen ingezet.
Bij de halve marathon waren dat Toon van Zeeland, zijn zoon Wilco en Suzanne van Zeeland.
Onze Toon( startnr. 3631; zwarte sportkleding) had weinig last van zijn lichte hersenschudding die hij een paar dagen eerder had opgelopen bij een valpartij in een wielercross te Nuenen, en finishte in een keurige tijd van netto 2 uur 1 minuut en 23 seconden.
Suzanne( startnummer F3920; groen/zwart) die tegelijk en naast hem startte, kon hem niet bijbenen, maar eindigde de halve marathon toch netjes in 2 uur 13 minuten en 45 seconden.
Maar de snelste was toch Wilco ( startnr. 3632; blauw/donkerblauw) ondanks de weinige training en een onsje overgewicht in een tijd van 1 uur 49 minuten en 43 seconden.
Meer informatie over de uitslagen is: HIER te vinden. Je moet dan de startnummers invoeren en er verschijnt een ander scherm.
Beelden zijn hier ook reeds beschikbaar door tekst naast de icoontjes aan te klikken.
Voor onze correspondent was het een drukke en ook kille dag. Hij stond zo goed en kwaad als het ging een voetgangersoversteekplaats te regelen zo'n honderd meter voor de finish. Verder heeft hij wel Wilco en Toon zien aankomen, maar Suzanne gemist.

14-06-2015 We trokken dit jaar met de fiets de Peel in.

Op deze zondagmorgen waren ze weer bijna allemaal present in MIlheeze. Het programma was ook weer zoals vanouds. Dus eerst vlaai en dan pas de fiets op. Aanvankelijk veel keren en draaien rondom Bakel, maar uiteindelijk kwamen we op Ons Rondje Deurne.
We zaten best veel in de bossen op de fiets, ofschoon de video-presentatie daar niet al te veel van laat zien. De fotografen hadden meer oog voor zitten, drinken, eten en de onderlinge communicatie. We weten nu dan ook weer alles van elkaar, over elkaars kinderen, kleinkinderen, vakanties, Gemert, familiebeslommeringen, maar ook hoe Brabantse paling smaakt. Dat viel niet tegen. Verder weten we nu alles van natuurpoorten en sleutels enzovoort.
Al bij al fietsten we toch meer als 60 kilometer en kwamen we moe maar voldaan in Milheeze terug na een prachtige tocht. Dank je wel Sjef en Tiny
En voor wie deze woorden niet gelooft, hebben we natuurlijk altijd nog de Youtube-presentatie: Fietsdag van Zeelandjes 2015.


18-04-2015 Beelden zeggen wellicht meer van het feest dan woorden.

Annemarie en Frans 40 jaar getrouwd.

15-03-2015 Tiny Manders 65.

En da worde mar inne keir, dacht Tiny en hij nodigde de hele familie Manders en van Zeeland en nog een heleboel andere mensen uit om dat te vieren in Restaurant 't Oventje in Oventje, Zeeland, Landerd. De naam van het gehucht, het dorp en de gemeente plaatsen we erbij want zonder navigatie kwam je er als niet-streek-bekende niet. Het was in the middle of nowhere.
Dit alles deed niets aan de pret af en het was er heel gezellig met accordeonmuziek, zangeres met liedjes uit vervlogen tijden. En dan hebben we het nog niet over de soep, het buffet en het uitgebreide toetje na. Laat staan het drie keer Lang zal die leven en de gezellige praat onderling. Di mudde dikker doen.
Oh ja, de van Zeelandjes werden net als anderen nog eens keurig op leeftijd op een rijtje gezet.

14-2-2015 De Mayaroute.

Onze globetrotter, webmaster, ging een paar Maya's achterna in Mexico, Guatemala. Honduras en Belize. Het was veel reizen, maar ook veel zien. Hij bezocht uitgebreid 4 Maya-sites te weten die van Chichen Itza, Palenque, Copan en Tikal en leerde heel wat over hun leven en cultuur en wat ze in die tijden allemaal al niet wisten en uitvraten. Natuurlijk ondernam hij nog allerlei andere zaken als een vulkaan beklimmen met windkracht 10, snorkelen tussen haaien en roggen enzovoort enzovoort.
Een fotoverslag kunt u in dit: Picasa-webalbum, bekijken en lezen.

23-11-2014 Maarten Manders geboren.

Bericht van oma Lenie Manders - van Zeeland:
Zondagmiddag 23 november is om 13.45 uur ons derde kleinkind geboren.
Hij heet Maarten en we zijn heel blij met dit kleine wonder.
Op de foto hiernaast met de grote handen van opa Tiny Manders is het verhoudingsgewijs niet te zien, maar Maarten weegt bijna 8 pond, en is gelukkig gezond.
Stefan,Gerike ,Emma en Joris zijn heel blij met Maarten.
Ze wonen sinds oktober in Zeeland.
Kleine Graspeel 3
5411 LA Zeeland


23-10-2014 Beter laat dan nooit.

Er kon nog maar steeds geen tijd voor worden vrijgemaakt, maar hier is dan toch de verwerking van video's en foto's van een rondreis die onze webmaster eind 2013 en begin 2014 maakte door Chili, Bolivia en op Paaseiland.

Hij startte in Santiago de Chli en vloog na enkele dagen via via naar Sucre in Bolivia en trok daar acht dagen door dit land. Bij San Pedro de Atacama stak hij weer de grens over naar Chili, verbleef daar enkele dagen om vervolgens per slaapbus weer naar de hoofstad van Chili te reizen. Een dag later vloog hij door naar het Paaseiland om ook daar weer na 3 dagen terug te vliegen naar Santiago en daags erna naar huis.
Veel reizen dus maar hij deed in al die dagen ook heel bijzondere ervaringen op.
--> Die van Chili en Paaseiland kunt u hier bekijken. Klik op de bezochte plaatsen.
--> Die van Bolivia kunt u hier bekijken. Klik eveneens op de bezochte plaatsen.
Veel genoegen.

15-09-2014 Hier ben ik dan: Bauke Korthagen.

Vanmorgen om 6.09 u. ben ik na een korte, maar zeer heftige bevalling in het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein ter wereld gekomen. Ik woog 3620 gram bij mijn geboorte en was 50 cm lang. Na enkele uren bleek mijn temperatuur zodanig gedaald dat meer onderzoek nodig was. Het bleek dat ik te veel rode bloedlichaampjes had. Die zorgden voor dik bloed dat niet goed doorstroomde en dus maakte dit dat ik mij niet goed op temperatuur kon houden. Met een zoutoplossing als bloedverdunner en een suikeroplossing als krachtvoer, was ik met een paar uur (zo bleek) toch weer helemaal 'op de been', zoals dat hoort. Deze aandoening is overigens niet ernstig en heeft ook geen gevolgen voor mijn toekomst.
Ik blijf nog een paar dagen met m'n moeder in het ziekenhuis. Bezoek is van 8u tot 20u welkom. Ik lig echter niet bij mijn mama op de kamer, maar ben wel vrij te bezoeken en je kunt mij ook ophalen om me bij mijn moeder te brengen.
Lieke en Micha zijn erg blij met hun tweede zoon en de kersverse van-Zeeland-grootouders ook is ons inmiddels gebleken..

28-05-2014 Prachtig weer en ze deden weer eens met zijn allen (!) mee: Fietsdag 2014.

Zondag 25 mei kwamen we bijna met zijn allen bij onze Toon in Helmond bij elkaar. Onze Leo die eerst nog zijn Els in het ziekenhuis bezocht sloot in Vlierden aan. Toen had de rest al vlaai verorberd en was via een ommetje Lierop weer in Helmond op bezoek bij Verland Metaal van Wilco, de zoon van onze Toon. De machines daar maakten wel indruk.
Daarna waren ze richting Asten gegaan en bezochten daar het museum Klok & Peel. Beide onderdelen en ook de tuin van dit museum brachten zaken tot leven die we tot dan toe niet kenden.
In Vlierden moest een hapje worden gegeten en opnieuw wat worden gedronken, maar ook nog een bandje worden geplakt. Daarna ging het via de bossen weer terug naar Helmond. Daar namen de meesten nog even een heuveltje of het niks was en deden een deel van het Rondje Helmond, een bewegwijzerde fietsroute om Helmond heen, waar je niet langs de indruk komt dat er daar heel wat van je belastingcenten zijn geinvesteerd.
Uiteindelijk eindigde het allemaal in paviljoen de Warande, waar we lekker hebben gegeten en tenslotte tot de bijzonder plezierige ontdekking kwamen dat onze Toon het allemaal op zijn kosten georganiseerd had vanwege het bereiken van het vijf en zestigste levensjaar. Dank je wel Toon.
Hierboven nog een foto, waarbij we op het eten zitten te wachten en de nodige grappen met het personeel deelden. Bij Youtube tot slot een presentatie van de Fietsdag van Zeelandjes 2014.


11-05-2014 Zeer geslaagde familiedag in Speeltuin De Bergen in Wanroij op 04-05-2014.

Overal vandaan kwamen ze naar Speeltuin De Bergen in Wanroy. Weinig herinnerde nog aan vroeger of het moesten de grote waterplas, de roeivijver en de trapautootjes zijn. Maar leuk was het wel.
Zo'n binnenspeeltuin was helemaal nieuw. Daar kon je dingen doen die we vroeger helemaal niet kenden.
Buiten werd het ook steeds fijner weer en zo kon iedereen zich uitleven.
Bij Youtube vindt je een presentatie van foto's van de Familiedag van Zeelandjes 2014 met de door familieleden gemaakte foto's.


01-04-2014 Aankondiging familiedag in Speeltuin De Bergen in Wanroij op 04-05-2014.

Weer een geweldig initiatief van Lieke van Zeeland. Zij schrijft:
In navolging van de leuke dag 5 jaar geleden bij het Boerenbondsmuseum in Gemert en Het Zwarte Water in De Mortel, zou ik ook dit jaar het huwelijksjubileum van onze ((over)groot)ouders willen aangrijpen om weer eens bij elkaar te komen. Dit jaar zouden ze 70 jaar getrouwd zijn, maar tegelijkertijd kunnen we ook vieren dat Lowie 100 zou zijn en Dora het zou worden in oktober.
Dit keer in een andere omgeving maar niet minder nostalgisch voor onze familie.
De gegevens van de familiedag op een rij:
Datum: zondag 4 mei 2014
Tijd: 12.00u verzamelen bij de ingang van de binnenspeeltuin (Deze is tot 18u open en geeft ook toegang tot het buitenbad en de buitenspeeltuin)
Adres: Vakantiepark de Bergen, Campinglaan 1, 5446 PW Wanroij
Prijs: Kinderen tot 2 jaar gratis, 2-18 jaar: euro 7,95, 19-65 jaar: euro 5,00, 65+: euro 4,00.

Ik heb niks gepland voor het avondeten. Ik stel voor dat iedereen voor zich bepaalt wat hij/zij daarmee doet. Het park sluit om 18.00u, dus daar eten is misschien wat vroeg, maar misschien zouden we om 17.00u kunnen afsluiten met een frietje ofzo

Heb je zin om mee te gaan? Laat het mij dan even weten via liekevanzeeland@live.nl of 06-46 36 58 46 dan kan ik kijken of er misschien een groepskorting te regelen is.
NB Neem zwemspullen en zonnebrand mee.

Groeten Lieke van Zeeland

30-01-2014 Chili,Bolivia, Chili en Paaseiland.

Onze webmaster trok deze winter wat rond door Zuid Amerika en beleefde er weer de nodige avonturen. Op bovenstaand plaatje kijkt hij vanaf de top van een eilandje door de zogenaamde kathedraal naar de Zoutvlakte van Uyuni in Bolivia.
Hieronder ziet u een foto van15 beelden, Moai's op Paaseiland ofwel Rapa Nui.
Wilt u een foto- en tekstverslag van deze rondreis zien klik dan op dit: Picasa-webalbum

24-10-2013 Herfstimpressie Utrechtse Heuvelrug.

De zomer is voorbij en ook de marathon van Eindhoven. Het regende natuurlijk, maar geen van Zeelandje of familierelatie mat zijn of haar kunnen met anderen. Alleen onze bekende controleur en correspondent - ome Leo - stond er eenzaam, nat en zielig langs de kant te koukleumen.
Toch hebben we de laatste tijd ook de nodige zonnige dagen en weekenden gehad en we kunnen ons niet voorstellen dat alle familieleden nu al begonnen zijn aan hun winterslaap. Kortom er zouden eigenlijk toch voldoende nieuwsitems voorhanden moeten zijn.
Op 4 en 5 oktober wandelde onze webmaster bij elkaar meer als 25 kilometer en dat is meer dan een halve marathon op de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig gebied met op dat moment al heel wat paddestoelen. Sommigen lijken op koraal.
U kunt zijn impressie hier bekijken. Je ziet vanzelf waar hij overal geweest is.

22-07-2013 Oscar geboren, heugelijke gebeurtenissen vanuit Uden/Berghem.

Vanmiddag op de tot nu toe warmste dag van het jaar is Oscar Franck om 16.23 uur in het ziekenhuis van Uden ter wereld gekomen.
Een uur eerder dan het prinsje in Engeland. Voor Erik en Marijke is hij natuurlijk de prins van hun dromen. Dit stempeltje van dat hij op dezelfde dag is geboren als dit prinsje in Engeland, zal hij mogelijk zijn hele leven meedragen en dat hij eerder was, daar mag hij trots op blijven.
Hij weegt 3245 gram en is 50 cm lang.
Na een nachtje in het ziekenhuis zijn moeder en zoon weer thuis en gaat het goed.
Blije Nora heeft er dus een broertje bij.

De trotse Oma Maria.

P.S. gezien het ontvangen kaartje zijn ooievaars uit en gevleugelde draakjes in; wat de evolutie zoal niet oplevert !

16-06-2013 Verslag van de familiefietstocht 2013 vanuit Best.

Beter laat dan nooit is er nu toch een verslag in woord en beeld op onze site verschenen.
"Fietsen is een zaligheid" was het motto van de dag en dat hebben de deelnemers aan deze tocht op alle mogelijke wijze ervaren. Van nattigheid en kou was geen sprake, maar de zon was er ook niet.
Een gedetailleerd verslag van Leo van Zeeland kun je lezen op deze foto-pagina.
Daar is ook een link te vinden naar deze Youtube-presentatie van gemaakte foto's, maar die kunt u ook hier aanklikken.
Ze hebben er van genoten en je kunt nu meegenieten.


24-05-2013 We blijven maar doorgaan: Vandaag is Joris geboren.

Vanmiddag is onze kleinzoon Joris geboren.
Hij is de zoon van Stefan Manders en Gerike te Winkel.
Joris, Martien, Hendrik is om 15.03 uur geboren.
Hij is helemaal gezond en weegt 4700 gram.
Moeder en kind maken het goed.
Mogelijk volgen na komende zondag nog meer details.
Dit bericht ontvingen we van:
de trotse Opa en Oma Manders.


22-04-2013 IndoChina, daar kom je niet elke dag.

Dat schreven we al op 19 januari van dit jaar om u kennis te laten nemen van enkele foto's van een rondreis waaraan onze webmaster daar heeft deelgenomen.
Het koude weer hier in Nederland heeft echter ook zo zijn voordelen. Alle foto's en video's van deze reis zijn nu reeds verwerkt in presentaties en omdat er toch niet zo veel wordt vermeld op onze familiesite kunt u ze nu per bezocht land gaan bekijken. Gewoon even doorklikken op wat u wilt zien.
1. Laos
2. Vietnam
3. Cambodja
4. Thailand
Veel varen, maar ook heel andere beelden in dorpen en steden en niet alles is even vrolijk.

21-03-2013 Hugo geboren.

Met het weer van de laatste tijd toch weer eens een vrolijk bericht. Net zoals met de lammetjes die in de vroege lente ondanks de kou toch geboren worden, gaat het ook met mensenkinderen.
Zo bereikte ons vandaag via de trotse opa Leo en oma Els het bericht dat gistermiddag Hugo is geboren. Ze zeiden er niet bij van welk van hun kinderen, maar volgens ons kan het alleen maar van Eveline en Vincent zijn. Op de foto te zien lijken ze er mogelijk zelf de hand in te hebben gehad.
Nu maar hopen dat Eveline en Vincent Hugo voorlopig in ons koude Nederland heel warm houden, want dat zal wel nodig zijn. Ze bouwen in ieder geval een goed nestje om hen heen en wensen voorlopig nog niet door de sociale media benaderd te worden; iets wat wij van harte ondersteunen.
Verder rest ons nog te melden dat moeder en kind het goed maken.

03-02-2013 Plofkippen in de kinderoptocht van Sittard.

Het was koud vanmiddag in de binnenstad van Sittard, maar de kinderoptocht 2013 - deze wordt altijd een week voor carnaval gehouden - was toch hartverwarmend. Daar droeg zeker Fenna van Zeeland aan bij die samen met veel andere kinderen van haar school 'Aan de Meule' verkleed was als echte plofkip. Ook Bo, haar vader, liep als volwassen en voldragen plofkip mee.
En naar de plofkippen en de rest van de optocht stonden de opa's en oma's en natuurlijk ook Ibe, Jara en Gemma te kijken.
Aan zo'n plofkip-manifestatie gaat heel wat vooraf en dat is hier te lezen. Inmiddels staan daar ook foto's van de optocht.
Als er op andere plaatsen door de familie ook nog aan carnaval wordt gedaan, dan is het geen probleem om dat hier te plaatsen. Even een berichtje en wat foto's naar: Ad van Zeeland

19-01-2013 Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand, daar kom je niet elke dag.

Maar Ad was er toch een aantal dagen van de tweede helft van december en de eerste helft van januari.
De tempels van Angkor Wat bij Siem Reap in Cambodja vormden een van de hoogtepunten van deze reis, maar hij heeft in deze vakantie heel wat meer meegemaakt. Hij heeft heel wat gevaren, hele andere dingen gezien, op 2 dagen na goed weer gehad enzovoort, enzovoort.
Een foto-verslag is op dit webalbum te bekijken.

17-12-2012 En ... zoals elk jaar.....

Kregen we ook nu weer een kerstwens van Myra en Russel Dercks-Van Zeeland uit Little Chute uit the USA. Ze wenst ons via de familie van Bakel in Amerika en de familie van de Berg in Nederland : ALLEMAAL EEN GEZOND 2013. Over omwegen gesproken.
En er zat ook nog een E-card bij. Klik op het plaatje hiernaast en doe wat wordt gevraagd en je krijgt uiteindelijk dit resultaat.
Iedereen overigens fijne feestdagen toegewenst en een gelukkig en gezond 2013.

20-10-2012 Ze stonden vorige week toch aan de start!

Van onze vaste correspondent uit Best die zich vorige week zondag overigens op het eiland Madeira bevond vernamen we dat toch door diverse VanZeelandjes en Jan School aan de marathon van Eindhoven of onderdelen daarvan is deelgenomen. De uitslagen waren wat minder dan andere jaren, maar ... ze hebben meegedaan en dat kun je van vele andere VanZeelandjes niet zeggen.
Wie hebben er naast de vader van Joan en Marijke School nog mee gedaan. Wel op de eerste plaats is dat Suzanne van Zeeland en op de tweede plaats is dat Wilco van Zeeland.
Om de interactiviteit te bevorderen en video's van de prestaties te bekijken, moet je op het plaatje hieronder klikken, hun namen invoeren en tenslotte op de camera rechts opzij klikken.

13-10-2012 We zijn weer een VanZeelandje rijker geworden.

Ze lopen er niet mee te koop, maar zijn niet minder trots op hun op 5 oktober geboren kind.
De bevalling is deze keer perfect verlopen. Zoon, broertje, vader en moeder maken het goed.
En om wie gaat het nu ... Dylan van Zeeland, zoon van Carina Engelen en Manuel van Zeeland.
We vernamen een en ander gisteravond van de eveneens trotse Oma en Opa van Zeeland.

22-09-2012 Leny en Tiny 40 jaar getrouwd; groot feest in Odiliapeel.

De direct van beide kanten betrokken families en de buurt waren deze middag naar Zaal de Buurman in Odiliapeel getrokken. En ook hier waren er vele gelukwensen en cadeaus om de 40 jarige huwelijkstijd luister bij te zetten.
Silvia en Mark, Gerike en Stefan en natuurlijk hun dochter Emma deelden volop in de belangstelling.

Ook de van-Zeelandjes waren op wat Turkse afwezigen na present.

Drankjes en lekker eten was er volop, maar we werden ook verrast door een originele Indonesische dans, een wajang orang als we het goed hebben, uitgevoerd door de overbuurman die uit dit land afkomstig is.

Hij kreeg een dubbel applaus.

07-09-2012 Diede, zoon van Micha en Lieke, is gisteren in Utrecht geboren.

Voorzover jullie niet het bijna live-verslag gisteren op Facebook hebben kunnen volgen, melden wij jullie, dat gisteren 6-9-12 (mooie reeks) om 21:30 uur onze kleinzoon Diede Korthagen is geboren in het Sint Antoniusziekenhuis te Utrecht afdeling Alnatal. Bij Alnatal geloven ze dat ze de hoogste zorgkwaliteit vóór, tijdens en na de bevalling alleen kunnen bieden door goede samenwerking. Daarom werken de verloskundigen, gyneacologen en andere betrokken specialisten als een hecht team samen onder één dak. Zo zijn de betrokken behandelaars altijd op de hoogte van wat er speelt, en welke zorg er nodig is.
Moeder, vader en kind zijn overigens weer thuis en maken het allemaal goed. Micha en Lieke zijn ontzettend blij hun zoon eindelijk vast te kunnen houden.
Diede is 3725 gram zwaar en 51 cm lang.
Trotse oma en opa Els en Leo van Zeeland.

29-07-2012 Els en Leo 40 jaar getrouwd en Leo 65 en dat moest gevierd worden.

Heel veel familieleden van beide kanten waren deze middag bij elkaar gekomen in 't Zand in Oirschot waar ze 40 jaar geleden ook hun trouwfeest hadden gevierd.
Er waren ook vele gelukswensen, cadeaus en vooral het was heel gezellig en in de zon lekker warm op het terras. Veel bewondering was er ook voor elkaars kroost.

Een ieder genoot ook van de drankjes, het warme en koude buffet en het ijsje toe.
Kortom Els en Leo hartelijk dank en doe het over 10 jaar nog eens over, daar houden wij wel van.

13-06-2012 En zelfs veel meer en steviger dan we dachten.

Tja, zo'n berichtje van gisteren zoals hieronder leidt er toe dat anderen zich niet willen laten kennen en dat hoeven ze ook niet want de prestaties mogen er zijn. Toon van Zeeland - dat jongetje rechtsboven op deze pagina dat inmiddels 63 jaar oud is - en zijn zoon Wilco, 33 jaar oud, hebben op 5 en 6 juni jongstleden meegedaan aan de Alpe HuZes. Dat is niet alleen een sportieve prestatie maar ook het leveren van een bijdrage aan de kankerbestrijding. Ze deden overigens mee als vrijwilliger, maar hadden wel de fiets bij en hebben er ook op gezeten.
Op 5 juni hebben ze een rondje in de omgeving gemaakt en even proefgedraaid de berg op. Onze Toon is daarbij na de tweede bocht afgestapt en Wilco bij de vierde; het ging namelijk voor geen meter.
Op 6 juni hebben ze de eigenlijke tocht naar boven gemaakt in iets frissere weersomstandigheden. Ze zijn van 744 meter dus via de bekende bochten geklommen naar 1815 meter ofwel de top. Gemiddeld stijgingspercentage 7,9% over een afstand van 13, 8 kilometer. En... ze deden dat binnen ongeveer 90-100 minuten. Als dat geen prestatie is dan weten wij het ook niet meer. Als vrijwilliger mochten ze maar 1 keer omhoog en ze waren blij toe, want ze waren echt kapot. Bovendien hebben ze naast deze prestatie op 7 juni ook nog allerlei vrijwilligers-werk verricht in bocht 13.
Waarom wisten wij dit niet eerder!? Wel omdat ze tot nu toe geen bewijzen van deze prestaties kunnen leveren zoals Bo hieronder. Tja en dan hou je de boel stil natuurlijk, want wie gelooft het. Gelukkig zijn er bovenstaande foto's, maar wie weet waar en wanneer die zijn gemaakt. We hebben begrepen dat die bewijzen er mogelijk nog komen met eveneens video's. Hier de plaats waar ze vanaf 16 juni 2012 te bekijken zijn via nummer 746 (Toon wit rabo-t-shirt met rood bord voor op de fiets; hij werkt zich met zijn schouders omhoog) of 811 (Wilco iets minder harkend met rode fiets). Ze hebben het dus toch waargemaakt, die alpbedwingers die het erg warm hadden en kapot waren toen ze boven kwamen. Maar onze Toon zwaait nog.
Er worden wel tussentijden gegeven, maar geen totaaltijd. Bewijzen?!

12-06-2012 Er wordt nog wel eens gesport binnen de familie.

Afgelopen zondag heeft Bo van Zeeland deelgenomen aan Maastrichts Mooiste 2012.
Hij eindigde in de middenmoot.
Uitslag en video's kun je hier bekijken.

03-05-2012 Fietstocht 2012 van Zeelandjes

29 April vertrokken ze vanuit Nieuwstadt onder donkere wolken en een redelijke temperatuur met de nodige omwegen richting Roermond. Op een enkele drup na bleef het droog en werd het alsmaar zonniger en warmer.
Met de nodige tussenstops kwamen ze bij de Maas in de buurt van de Clauscentrale en daar bleek dat we in Nederland ook centrales hebben die niet op kolen, gas of andere brandstof werken.
Na de Maas overgestoken te zijn verdiepten ze zich in bevers, de plassen, hun gebruik, sluizencomplexen en kwamen ze via Thorn in België. Hoe de plassen gemaakt worden, werd daar ook duidelijk.
Gemotoriseerd staken ze de Maas weer over en zagen ze dat plassen ook voor bewoning gebruik kunnen worden. Zo zakten ze weer naar het zuiden af en via dijken met veel wind en een van de smalste straatjes van Nederland zagen ze de blauwe schoorsteen die onze Frans eigenhandig op een fabriek heeft gezet.
Uiteindelijk eindigde alles, zoals bij Asterix en Obelix, met een gezellige maaltijd bij Op de Vos.
Benieuwd naar de hierboven nog niet duidelijk geworden details, dan is het uitgebreide verslag en een fotoreportage hier aanklikbaar.

07-03-2012 Ibe van Zeeland geboren

We hadden al aangekondigd dat er een klein geboortegolfje zat aan te komen. Deze maakt er deel van uit.
Gistermiddag is Ibe Janne Willem in het ziekenhuis van Sittard geboren. Hij is de zoon van Bo van Zeeland en Gemma van der Ende. Alles is met enige stimulering (41 weken) wel anders maar toch goed verlopen en s'avonds zijn ze al weer thuis gekomen.
Hij weegt 3920 gram en is 54 centimeter groot. En zo zat hij dus in de buik van Gemma.
Hij is de eerste en wellicht enige kleinzoon in deze tak van onze familie en dus zijn we en apetrots en zo trots als een pauw.

17-02-2012 Emma Manders geboren.

Vandaag bereikte ons uit Odileapeel het heugelijke bericht dat in Uden Emma, Reina, Helena is geboren. Dat is vanochtend al heel vroeg om 0.08 uur gebeurd. Ze is de dochter van Stefan Manders en Gerike te Winkel. En ze mag er wezen. Dat is niet alleen te zien op bijgaande foto maar ze weegt ook bijna 8 pond schoon aan de haak. Volgens de schoonouders Leny en Tiny is zij en haar moeder gezond en zijn ze zo trots als een pauw (hebben we helaas geen foto van) op deze wolk van een baby.
Naar wij hebben begrepen is dit het begin van een klein geboortegolfje; kortom u kunt eerstdaags meer van dit soort berichten verwachten.

30-01-2012 Patagonië, is da weit weg!?

Ja, dat ligt in Argentinië. Onze webmaster, ome Ad, was er van half december tot na de jaarwisseling en hij reisde van Buenos Airos door o.a. de pampas tot het zogenaamde einde der wereld, Ushuaia en het Beaglekanaal. Hier een reisverslag in woord en beeld. N.B. Hij was tussendoor ook nog en paar dagen in Chili en op het einde twee nachten in Brazilië.

20-01-2012
Dit is 't JAAR van de VAN ZEELANDJES.

De Maya's, de Zulu's, de Pueblo-indianen hebben allerlei berekeningen op dit jaar losgelaten en vastgesteld dat dit jaar 2012 een omslagpunt zou gaan vormen in onze geschiedenis.
Welnu we werden gisteren tot bijna ieders verrassing geconfronteerd met het gegeven dat ook nauwkeurige en enige tijd strikt geheim gehouden berekeningen in onze familie, uitgevoerd door Maria van Zeeland, aantoonden dat er dit jaar voor ons net zo'n bijzonder omslagpunt is vast te stellen.
Het telde maar van 18 januari 0:00 uur tot 20 januari 11:59 uur en geen seconde korter of langer.
Wat is er nu echt aan de hand: wel juist binnen deze dagen, uren en seconden waren de gebroeders en gezusters Van Zeeland SAMEN PRECIES 500 JAAR OUD en dat is toch wel heel bijzonder.
Het werd gisteren bij ons Maria ter gelegenheid van haar verjaardag en die van ons Lenie gevierd. En gister-avond om 24 uur was dit bijzondere gebeuren in 2012 alweer voorbij want op 21 januari is onze Frans jarig.
Tel het maar na op de foto's en de vraag is nu: wat heeft het omslagpunt teweeg gebracht?
Welnu we genoten van een speciale taart en we dronken er een extra borrel op en ... we haalden voor 500 jaar oude koeien uit de sloot. Verder hebben we alles keurig vastgelegd en als dat allemaal niet bijzonder is, dan weten we het ook niet meer.

GELUKKIG NIEUWJAAR.
25-12-2011 Warmest wishes for a Merry Christmas

Via Liekes Facebookberichten krijgt de hele familie Van Zeeland 'warme wensen en een vrolijke kerst' toegestuurd van Jay Van Zeeland uit Wisconsin. Hij schrijft ook nog: "I hope that you have a very safe and enjoyable holiday season."
Jay, if you read this: All the best to you and your family from the Van Zeelands in the Netherlands as well; may you have a very happy and healthy 2012!

11-10-2011 Wilco had de turbo erop.

Van onze vaste correspondent uit Best vernemen wij dat Wilco van Zeeland afgelopen zondag als enigste familielid heeft deelgenomen aan de marathon van Eindhoven. Hij houdt de relatieve eer van de familie echter zeer hoog, want hij eindigde 21 minuten eerder dan vorig jaar en zulke persoonlijke prestaties moeten nu eenmaal worden gewaardeerd. Wilt u meer weten, klik dan op dit adres met de uitslagen 2011 Marathon Eindhoven en vul zijn startnummer 6442 in.

09-10-2011 Presentaties reis Australië.

De foto's en video's van de rondreis door Australië zijn nu ook verwerkt in 13 presentaties. Die kunnen op dit adres desgewenst in HD en fullscreen bekeken worden.

12-09-2011 Presentaties reis Nieuw Zeeland.

Op 19 februari van dit jaar konden een aantal foto's bekeken worden van een rondreis van Ad van Zeeland door Australië en Nieuw Zeeland. Nu heeft hij bijna alle foto's en video's van zijn reis door Nieuw Zeeland verwerkt in 27 presentaties. Die kunnen op dit adres desgewenst in HD en fullscreen bekeken worden.

29 augustus 2011 Madelief geboren.

Vandaag 30 augustus bereikte ons het bericht dat gisteravond om 23 uur Madelief is geboren. De eerste dochter van Eveline en Vincent. Na een nachtelijk verblijf in het Tweestedenziekenhuis, vestiging Tilburg veronderstellen we, zijn ze vandaag gezond en wel weer naar huis teruggekeerd. Proficiat.

Natte familiefietstocht 2011 gehouden op 24 juli 2011.

Zoals elk jaar troffen de Van Zeelandjes elkaar dit jaar in Gemert bij onze ome Jan. We bewonderden in een rondleiding zijn nieuwe woning, genoten van een stuk vlaai en trokken de nattigheid in. Veel foto's zijn er niet gemaakt maar een paar zijn te bekijken via dit: Picasawebalbum. In de bijschriften vindt u verder alle ins en outs van de tocht. Bij Foto's is nog wat informatie te vinden.

Nagekomen bericht op 24 juli 2011.

Op 1 juli is Falco geboren, de tweede zoon van Heleen Verkerk en Joan School. Alles is in goede gezondheid en zelfs zeer snel verlopen. Door drukte en vakanties was er nog geen tijd om hier aan dit gebeuren aandacht te besteden. Hieronder eindelijk weer eens een echte roze baby: Falco.

24-06-2011 Geweldig bruiloft-familie-vrienden-feest van Lieke en Micha.

Met onderstaande foto is nauwelijks in beeld gebracht wat er op deze dag allemaal heeft plaatsgevonden. Er is inmiddels een Picasawebalbum waarop vele gemaakte foto's staan. Door erop de klikken kom je meteen in de diashow terecht. Via Esc kun je de foto's afzonderlijk bekijken. In het webalbum komen nog meer foto's als gevolg van de oproep die is verspreid. Dus niet alleen vandaag even kijken.

Na de ouders en enkele andere direct betrokken personen die er al eerder waren, kwamen de meeste gasten in de loop van de vroege namiddag aan. Ze zetten hun tent of caravan op en het weer begon ook steeds meer mee te werken.
Om 15.00 u. startte de officiële huwelijksplechtigheid onder leiding van de ambtenaar van de burgelijke stand van Woudenberg. Zij had enkele goede raadgevingen en een daarvan zullen we niet vergeten. "Het huwelijk komt volgens haar eigenlijk neer op de volgende 4 woorden die je voor elkaar telkens weer moet gebruiken, te weten: misschien heb je gelijk". Eentje om over na te denken. De plechtigheid eindigde met een pilsje voor bruid en bruidegom.
Daarna volgde de receptie met felicitaties en drankjes en de stemming nam al enorm toe met een muziekje op de achtergrond. Ook een openingsdansje droeg hiertoe bij.
Later genoot iedereen van de barbeque en het toetje na. Vervolgens kon het feest echt beginnen met disco en dans en vooral het optreden van de Poortzangers van Woudenberg. Ze brachten een serie bekende smartlappen die uit volle borst werden meegezongen.
Om 23 uur ging de muziek uit, maar op het terrein tussen de tenten ging het feest gewoon door. Half drie, zo vernamen we, gingen de laatsten naar bed en toen regende het al.
De volgende ochtend kwamen de feestgangers wat moeizaam op gang maar toen de koffie er eenmaal was en wat later het ontbijt, werd iedereen weer helemaal wakker en deerde de regen buiten helemaal niemand.
Lieke en Micha: pluim... zeer geslaagd en wees gelukkig in de liefde.

19-05-2011 Presentatie 1e cd Radio Muzak te Antwerpen.

Gorik Elaut is violist in de groep Radio Muzak en is de geliefde van Dette van Zeeland en zo maakten we de presentatie van hun eerste cd mee in het Kwartier te Antwerpen.
De titel van hun cd is: A crowned Night en ze bevat 12 nummers plus als bonus een videoclip.
Van een gedeelte van hun optreden bij deze presentatie is een clipje gemaakt. Klik op dit woord en u kunt het bekijken. Het is echt de moeite waard. De presentatie zelf bestond uit een uitgebreid programma dat hier ook nog te bekijken is.

14-05-2011 Vincent en Eveline getrouwd op Vlieland.

Met een tweedaags trouwfeest hebben Eveline en Vincent zich op zaterdag en zondag 14 en 15 mei in de echt verbonden.
Op zaterdag 14 nei vond om 12.00 u. de trouwceremonie plaats in het Oude Raadhuis. Vervolgens ging het in een huifkar gezamenlijk naar het strandhotel voor de lunch en daarna met de Vliehorsexpress het eiland rond met een stop bij het drenkelingenhuisje voor een champagnedronk en om 19.00 uur het bruilofsmaal met allerlei sketches, cadeauxoverhandigingen , kinderliedjeswedstrijd etc. Daarna is nog een afzakkertje gepakt in de disco, waar de lokale muziekheld Sjoerd Elzinga optrad, die ook de huwelijksceremonie in het oude Raadhuis met passende liedjes had opgevrolijkt.
De volgende dag na het gezamelijke ontbijt kon men de tijd vrij indelen en het jonge paar had voor iedereen een fiets gehuurd. Dus op naar de vuurtoren, strand, haven en je kwam elkaar overal weer tegen. Om 15.30 uur nog een gezamelijke dronk gepakt en toen om 17.00 uur met de boot terug naar Harlingen.
Het was allemaal geweldig geregeld en gegaan en goed weer.
Nu op naar de volgende bruiloft.

27-03-2011 Onze opa, onze pa, onze Jan 65 jaar.

Hij, maar ook wij zullen deze mijnpaal niet gemakkelijk vergeten.


Gisteren maakte hij vanuit Mill de ballonvaart van zijn leven van meer dan een uur. Hij steeg 600 meter boven de grond, maar haalde uiteindelijk toch natte voeten in het Hemelrijk. Het was koud , maar de champagne maakte veel goed. We begrepen dat hij het geweldig heeft gevonden.
Vandaag op zijn eigenlijke verjaardag was zijn hele familie te gast in Gemert bij Manders. En we hebben hem toegesprongen, toegezongen, toegesproken en toegeschilderd, maar ook van zijn natjes en droogjes in allerlei geuren, kleuren en smaken genoten. Vijf en zestig jaar is ook niet niks. Jan, hartstikke bedankt.

15-03-2011 Onze familiesite was weer eens gehackt.

Van niemand zijn reacties binnengekomen, dus voorlopig gaan we er maar vanuit dat u het niet eens heeft gemerkt. Op 10 maart stond er echter van alles over cialis en viagra op diverse pagina's en niets anders meer. Alles was echter vrij spoedig hersteld.
Op enkele familiepagina's na hebben we nu alles dichtgetimmerd en zullen andere technieken moeten worden toegepast dan de huidige om die nog te kunnen veranderen. Kortom laat ze maar komen; we zullen ze.
Tenslotte wagen we het op te merken dat u best meer gebruik mag maken van de mogelijkheden van onze site.
Benut voortaan de per vandaag gewijzigde handleiding.

19-02-2011 Verre reizen die ook een nieuw licht lieten schijnen op de naam van Zeeland.

Een van onze webmasters, ome Ad, heeft bijna twee maanden aan de andere kant van onze aardbol verbleven. Hij bezocht in december Australië (foto's) en in januari Nieuw Zeeland (foto's).
In dit laatste land heeft hij in verschillende ontmoetingen naar voren gebracht dat hij van Zeeland heette en dat het met die naam wel heel bijzonder was om Nieuw Zeeland te bezoeken. Nieuw Zeelanders vonden dat ook bijzonder en wilden vaak meer weten. En dan kwam het verhaal over onze stamboom naar voren.
Natuurlijk vertelde hij dan dat onze voorouders terug gaan tot 1444 en dat dat heel wat ouder is dan de naam New Zealand die van rond 1760 stamt en door Kapitein James Cook werd ingevoerd. De naam Nieuw Zeeland komt van Nova Zeelandia en die werd in 1645 voor het eerst aan dat land gegeven door Hollandse kartografen naar aanleiding van de provincienaam Zeeland. In het verdrag van Waitingi van 1840 tussen de Maori's en de Engelsen werd New Zealand een onafhankelijke staat. Dit verdrag wordt dan ook aangemerkt als de geboorte van Nieuw Zeeland. Ad bezocht Waitingi in de baai of Islands en daar wordt dit verdrag nog op verschillende manieren in ere gehouden.
Thuisgekomen van vakantie is hij echter eens nagegaan waar de naam Zeeland van het dorpje Zeeland vandaan komt, waardoor wij onze naam kregen, en dan blijkt dat deze naam niets te maken heeft met zee noch met de provincie Zeeland. In Wikipedia valt te lezen dat de naam van het dorpje Zeeland komt uit de Frankische tijd (600-900 n.Chr.) en stamt van het Oudhoogduits "selilant" of het Latijn "terra salica", wat "vrij erfgoed" betekent. Het betrof een aantal vrije ontginningsboerderijen ("salae") nabij een herenhoeve. In de loop van de geschiedenis werd de naam van de nederzetting achtereenvolgens geschreven als: "Zelant", "Selant", "Seelandt", en "Op-Zeeland". En zo komen wij als van Zeelandjes dus aan onze naam.
We hebben ons genealogie-verhaal maar een beetje aangepast. Desondanks was de wederzijdse aandacht in Nieuw Zeeland erg leuk.

05-02-2011 Nog niet gepubliceerd nieuws van december 2010 en januari 2011.

19-12-2010 Op deze dag ontvingen we in Australië van Maria van Zeeland het volgende bericht: Marijke heeft vanmorgen om 0.55 u. een dochter met de naam Nora gekregen.
De bevalling was heel pijnlijk en op het laatst heel snel in het ziekenhuis. Vader Erik Franck kon de pijn bijna niet aanzien en was aanvankelijk een beetje aangeslagen.
Inmiddels - maar dat is momenteel na anderhalve maand - maken moeder en dochter en ook Erik het goed.

Vanaf ongeveer half Januari 2011 kan iedereen met behulp van de handleiding aan de slag met de familiepagina's.
Mocht je er nog steeds niet uitkomen, dan kun je je problemen liefst zo duidelijk mogelijk voorleggen aan de webmasters. De handleiding kan verder nog voortdurend wijzigen. Onder in de pagina van de handleiding kun je altijd de laatste versie printen via het commando print.

10-10-2010 Diverse Van Zeelandjes in the picture bij de27e Marathon van Eindhoven.

Onze vaste jaarlijkse verkeersregelaar, ome Leo, bij deze vermeldingswaardige marathon heeft in eigen waarneming vastgesteld dat de deelname van de “ Van Zeelandjes “ steeds groter is geworden in kwantiteit en kwaliteit.
Kon hij vorig jaar vooral voor in het deelnemersveld Joan School zien schitteren, nu was ook achterin van alles te beleven met Van Zeelandjes.
Uiteraard is nog sneller dan vorig jaar en dus ook eerder in het klassement Joan School ( startnummer 6364) te zien geweest met een 28e plek in een tijd, die 1 minuut en 38 seconden sneller was dan in 2009 n.l. 1.18.48 uur.
Maar met een tijd van 2.03.12 uur was in de tweede helft van de karavaan lopers ook ene Wilco van Zeeland uit Helmond te ontdekken met startnr. 5952 en nog iets later bij de categorie dames onder startnr. F 5299 een Suzanne van Zeeland uit Heeze met een tijd van 2.21.36 uur.
Voor hem als regelaar en nu dus ook voor ons, lezers, was en is dit genieten van deze geweldige prestaties.
Uitslagen en video-/foto-opnames - beschikbaar vanaf 16.00 u. op 11-10-10 - bij http://evenementen.uitslagen.nl/2010/marathoneindhoven/. Wel even gaan kijken en startnummers invoeren en doorklikken op persoonlijke video; is leuk om te zien.

06-10-2010 Geen boycot, of vandaal, maar een scriptaanval.

We hadden gisteren en vanochtend nogal wat rommel op de homepage staan, waar je niets mee kon. En de eigenlijke informatie en links waren verdwenen. Mogelijk heeft u het gemerkt.
In Shanghai is de boel bestudeerd en het lijkt erop dat we een scriptaanval hebben gehad op de pagina's waarmee onze site wordt geopend. Via de nieuwste versie van PMwiki en Restore was onze site vanochtend alweer in de lucht. We hebben de pagina's waar het om draait nu beveiligd en we kunnen weer aan de slag.
Er is door de nieuwe versie 1 ding veranderd bij het maken van pagina's: je moet voortaan je naam opgeven bij author ofwel auteur. Dit hebben we ook aan de handleiding toegevoegd.
Het nieuwe bericht van Lenie Manders dat gisteren maar weer op de oude site was geplaatst, is vandaag als pagina van een familielid op deze site gekomen. Er is zelfs een tweede bijgekomen, maar dat is nog niet af.
Heeft u vragen of opmerkingen, wendt u dan tot de webmasters. Zie handleiding.

12-09-2010 Zelf een pagina maken lijkt toch wat van familieleden te vragen.

Gisteravond op de verjaardag van onze Toon (Ome toon) is de nieuwe familiesite besproken en zijn familieleden opgeroepen om zelf pagina’s te gaan maken. Ze kregen hiervoor de handleiding aangereikt, maar tot het zelf maken van een pagina, kwam het niet.
Enige weerstand tegen verandering of iets nieuws is dan merkbaar. Het kost tijd, waar moet ik over schrijven,ik weet niks te vertellen, iedereen kan dat dan zien enzovoort, enzovoort.
Toch zijn er eigenlijk onderwerpen genoeg. Wie wil er immers niet weten hoever het staat met de bouw van de woningen van onze Jan en van Trudy en Marc in Gemert? Of wat voor maatschappelijke verantwoordelijkheden ten behoeve van ouderen oefent onze Leo nu uit? Of wat is de laatste stand van zaken bij het vliegeren van onze Sjef? En wat voor oude radio’s heeft Tiny Manders allemaal op zolder staan en wat gaat hij daarmee doen? En moet er bijvoorbeeld geen fimpje of zo komen over het doen en laten van onze Frans in het bedrijf waar hij werkt, want daar horen we voortdurend schokkende verhalen over en dat die voor de toekomst moeten worden vastgelegd?
Bovenal is het natuurlijk zeer interessant als de leden van de Zestiende generatie zelf pagina’s gaan maken over hetgeen hen bezig houdt. Dat hoeft echt niet alleen uit China te komen! Kortom aan de slag!
Wij zijn en blijven benieuwd!

10-09-2010 De nieuwe versie van onze Familiesite is gebruiksklaar. Welkom.

De afgelopen tijd is hier nog even hard aan gewerkt.
Het adres is http://www.vzeeland.nl/pmwiki. Het ziet er meteen lekker fris en overzichtelijk uit.
Zoals je zult ontdekken hebben we veel - om niet te zeggen nagenoeg alles - van de oude site overgenomen.
Maar je zult ook ontdekken dat er iets geheel nieuw is.
Kern is dat je zelf online pagina's kunt maken. Ga daarvoor kijken bij de Handleiding voor het zelf maken van pagina's. En ga aan de slag en laat anderen bijvoorbeeld weten, wat je van de nieuwe versie vindt of ... vul zelf maar in. Een paar voorbeeldpagina's zijn er ook al.
Je kunt hiervoor op de Handleiding klikken om te leren hoe je zelf pagina's kunt maken. Je kunt de Handleiding voorlopig ook op de Home Page vinden bij de Laatste vijf nieuwe pagina's van familieleden, maar straks kun je altijd op de Handleiding klikken in Pagina's familieleden aan de linkerzijde in de zogenaamde Sidebar.
Wil je in de toekomst gemakkelijk op de nieuwe versie komen van onze familiesite, maak er dan de Startpagina van in je browser (bij IE bijvoorbeeld in het menu kiezen voor Extra, Internetopties en Algemeen). Je kunt het adres ook toevoegen aan je Favorieten of Bladwijzers.

04-07-2010 Famile van Zeeland fietsdag 2010.

Het verslag en de foto's met kommentaar van de fietsdag die op 27 juni werd gehouden, zijn opnieuw te vinden op deze videopagina. Daar kun je bovenin de pagina verbinding leggen met Youtube. Het was een prachtige tocht en ook dat wordt daar nog kort omschreven.

12-06-2010 Jara geboren.

We hadden het hieronder in het vorige nieuwsbericht al aangekondigd. Vanmorgen om twee uur is Jara geboren tweede dochter van Bo van Zeeland en Gemma van der Enden. Ze is dik 3600 gram en gezond van lijf en leden. Alle betrokkenen maken het goed. Foto's hier.

03-06-2010 Geboortegolfje bij de familie van Zeeland

Wat er ongeveer 9 maanden geleden allemaal gebeurd is, weten we niet precies, wel kunnen we vaststellen dat: - Op Hemelvaart ofwel 13 mei jongstleden Jayden is geboren, een zoon van 2700 gram en eerste kind, van Manuel van Zeeland en Carina Engelen. Het is een bevalling geweest met complicaties en problemen daags daarna met mogelijke toekomstige gevolgen. Jayden heeft ook enkele dagen in de couveuse doorgebracht. Kortom een problematische start, maar momenteel gaat alles goed met hem en reageert hij op alles zoals het behoort. - Eergisteren ofwel 1 juni Juulke is geboren, een dochter van ruim 3500 gram en derde kind van Alwies van Zeeland en Janneke van den Einden. De bevalling is goed verlopen en ze maken het goed. - Bo van Zeeland en Gemma van der Enden, zoals u wellicht al wist, binnenkort hun tweede kind verwachten. Kortom ook golven hebben diepe gronden en foto's volgen nog. Andere aan deze nieuwsfeiten gerelateerde pagina's zijn eveneens gewijzigd.


02-05-2010 Het is mei en dan leggen alle vogeltjes een ei, maar daar gaat soms wel wat aan vooraf.

De meeste van ons doen of liever hebben het meestal redelijk bescheiden gedaan. Je kunt echter ook een aantal weken op reis gaan en daarin de Verenigde Staten en Canada bezoeken. Dan terugkomen en tussen neus en lippen door iedereen even laten weten: oh ja... we waren ook nog op Times Square op Manhattan in hartje New York en daar heeft Micha Lieke op originele wijze ten huwelijk gevraagd. Zie hiernaast. Het zal wel wat gekost hebben, maar zo'n eitje legt ook niet iedereen.

29-01-2010 Onze webmaster is terug van weggeweest in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia

45 Dagen is een lange tijd en hij heeft dan ook veel meegemaakt. Een deel daarvan is terug te bekijken op foto's op dit adres: Kaapstad-Nairobi-45Dagen- webalbum. Maar foto's maken bijvoorbeeld niet duidelijk of hij er lekker heeft geslapen. Antwoord: meestal niet echt: matrasjes te hard. Of hij lekker in de truckbus heeft gezeten. Antwoord: meestal later op de middag niet echt: kont te zeer. Of het allemaal leuk was. Antwoord: nee niet echt: vervelende medereizigster. Of hij misschien toch nog wel met iets tevreden is. Ja: veel gezien, wat op een andere manier nooit te zien zou zijn geweest. Tevreden toch: ja. Kijk de foto's; het zijn er voorlopig 310.

06-12-2009 Sinterklaas bracht geen cadeautje, maar dat komt nog wel goed in de toekomst.

Oplettende volgers van onze site hebben gezien dat het gedeelte over China al een tijdje niet meer wordt bijgehouden en nu zelfs is gestopt. Lio's blog is op dit gedeelte echter nog altijd aan te klikken. Hij kan nog altijd doen en laten wat hij wil. Ofschoon ... lees zijn blog maar eens terug naar het verleden. De webmasters overwegen nu om de hele van-Zeeland-site om te bouwen naar een site waaraan iedereen kan mee doen en bepaalde gedeelten met een wachtwoord zijn te beveiligen. Voor ons zelf kunnen we dan met zijn allen doen waar we zelf zin in hebben en de buitenwacht kan dan niet alles meer volgen. Zoiets werkt met een zogenaamd contentmanagementsysteem afgekort CMS. Als het zover is, hoort u er meer van.

11-10-2009 Joan School 54e in de halve marathon van Eindhoven. U leest het uit de eerste hand.

Ik (= ome Leo van Zeeland) heb als verkeersregelaar bij de Catharinakerk ( vlak bij de finish) gisteren met bewondering gekeken naar Joan School, die vrij snel moet hebben gelopen, daar hij als een van de eersten voorbij snelde. Uiteindelijk zie ik bij de uitslag, dat hij 54e is geworden met een prachtige nettotijd van 1.20.26 uur. Als je hier klikt, zie je hem binnenkomen en vermeld worden door de speaker. Je kunt er ook nog andere cameralocaties kiezen. Als jonge vader - terwijl hij daar toch erg druk mee was, zie iets verderop - heeft hij niets aan snelheid ingeboet.

04-10-2009 Opening Urban Technology
     http://www.urbantechnology.nl /
     http://www.urbantechnology.eu
     By Peter Creemers & Suzanne van Zeeland

Na de oprichting van Urban Technology op 1 juli 2009, is er enorm veel werk verricht om Urban Technology klaar te stomen om geld te gaan verdienen voor onze potentiële klanten. Naast het ontwikkelen van UT's eigen huisstijl, zijn er samenwerkingsverbanden gesloten met leveranciers en staat ons administratiepakket klaar om de eerste orders te ontvangen. Kijk voor verdere uitleg van het productportfolio op http://www.urbantechnology.nl / http://www.urbantechnology.eu. Met Cloud Computing, kun je gebruik maken van de hoeveelheid servercapaciteit, die jij nodig hebt. Wanneer je tijdens een bepaalde maand meer capaciteit nodig hebt, kun je met 1 muisklik, jouw capaciteit die je nodig hebt voor bijvoorbeeld je webwinkel in december, uitbreiden. Zie voor meer informatie: http://www.urbantechnology.eu/cloud_enterprise.php. Met Software als een dienst ( in het Engels SAAS, Software as a service) kun je voor een maandelijks vast bedrag gebruik maken van bijvoorbeeld software om alle opleidingen van je werknemers te registeren en bij te houden. Geen investeringen, geen extra kosten voor hardware, geen verplichtingen. Zie voor meer informatie: http://www.urbantechnology.eu/software_coachview.php. Daarnaast beschikt Urban Technology over jarenlange ICT ervaring met implementatie & veranderingstrajecten. Zie voor meer informatie: http://www.urbantechnology.eu/consultancy_quickscan.php. Wij zijn ook benieuwd naar jullie feedback! Laat gerust horen als jullie verbeteringen hebben voor onze website. Stuur een je feedback naar: mailto:info@urbantechnology.nl. Misschien hebben jullie zelfs ideeën, connecties die Urban Technology verder kan oppakken en uitwerken. Dit willen wij natuurlijk stimuleren. De tip of de connectie die een bevestigde opdracht als gevolg heeft, krijgt van ons een dinercheque!

9-07-2009 Trotse oma Maria met eerste kleinzoon Tibbe

Hiernaast is hij dan de zoon van Joan School en Heleen Verkerk. Hij is al op 10- juli geboren en moeder, vader en kind maken het goed volgens oma Maria die hem in de armen draagt. In Veldhoven is hij te bewonderen, maar ze zullen de eerste tijd niet willen hebben dat jullie daar de deur platlopen. Vader Joan zo hebben wij begrepen heeft het er maar druk mee.

09-07-2009 Fietsdag 2009 was weer een waar genoegen.

Vanuit Helmond vertrokken we richting Nuenen om via via de Heezer- en Leenderbossen te doorkruisen. Na een natje en een droogje kwam ook de Strabrechtsche heide aan bod. En zo kwamen we nog net op tijd voor het avondeten aan zonder nat te worden. Meer zien, weten en beluisteren klik hier. Daar staat nu (13-07-09) de definitieve versie.

06-07-2009 In China trekken ze er nog steeds op uit: uitstapjes 3.

Ine en Lio hebben blijkbaar al vakantie en weer van alles bezocht. Macao, een ander stuk van de Chinese muur en Nanjing. Ze brengen ons op de hoogte van wat er zich nu en vooral in het verleden heeft afgespeeld. Onder andere een niet al te fris plaatje van een bloedbad dat laat zien wat voor een rotzakken die Japanners voor en volgens de Chinezen zijn geweest. Verder willen ze meer foto's van ons zien en die zitten er van de fietstocht aan te komen, maar bij mooi weer komt onze webmaster daar niet aan toe.

03-05-2009 Foto's reünie van Zeelandjes 2 mei 2009

Het was heel gezellig en hardstikke leuk. Bedankt Lieke en Micha. Zoals je ziet laten we er geen gras over groeien en met dit weer groeit dit snel. Je kunt de eerste foto's bekijken op dit Picasa-webalbum dat we hiervoor hebben ingericht. Je eigen foto's/opmerkingen kunnen worden toegevoegd door ze liefst in originele vorm per email op te sturen naar de webmaster. Bij de selectie geven we voorrang aan foto's die meer laten zien van het hele gebeuren. Als je een gmail-account hebt kun je je eigen opmerkingen overigens altijd zelf toevoegen. En Femke beterschap met je gebroken arm door je val van het paardje gisteren.

30-04-2009 Beelden zeggen meer als woorden

Drie steden bezochten onze bevlogen China-ingezetenen en wij kunnen de foto's en een bijpassend verhaal lezen op hun vernieuwde site. Oh ja ze zitten ook wel eens in de bus en komen dan gewoon Brabanders tegen. We verwachten ze overmorgen niet in Gemert, maar je weet nooit. Uitstapje 3.

17-04-2009 Dûr dees deur moette soterrus tweie mai smèrrigus vur kwart vur elf noa binne.

Jullie zijn het toch nog niet vergeten. Kwart voor elf verzamelen bij het Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106, 5421 NJ Gemert, tel. 0492-366444 om aan te kunnen vallen aan koffie met gebak. De koffietafel komt pas om 13.00 u. Kom je van ver dan is een licht of geen ontbijtje dus geen probleem. Plan uw route hier. Je ziet hoeveel kilometer het is, hoe lang je er ongeveer over doet en dus kun je berekenen hoe laat je ongeveer van huis moet. Te laat komen is er dus niet meer bij. Zie het verdere programma een paar items hier beneden. Kosten pp € 35,00 ter plaatse te voldoen. Nagekomen: kleinkinderen gratis.

05-02-2009 van de Rat naar de Koe.

We dachten dat er in China al een tijdje niet zo veel gebeurde, maar - en dat wisten we eigenlijk ook wel - dat is een totaal verkeerde indruk. Ze zijn daar van het jaar van de Rat in het jaar van de Koe veranderd en dat is van een klein beestje naar een heel groot beest met veel meer volume en dat blijkt dan ook. Ine en Lio reizen er wat op los en brengen ons in lentesferen (waar we zo naar snakken). Gelukkig blijkt uit alles dat het in Beijing net zo koud is als hier of misschien wel kouder en zo is er toch niet zo'n groot verschil. Kijken en genieten dus van hun belevenissen..

21-01-2009 Van-Zeeland-Familiedag: 2 mei 2009

Programma samengesteld door Lieke van Zeeland: Om 11.00u 's ochtends worden we verwacht bij het Boerenbondsmuseum in Gemert, waar een echte Brabantse koffietafel voor ons klaarstaat en waar we rond mogen kijken in het museum dat is gevestigd in het geboortehuis van pater Van den Elsen, de grondlegger van wat nu de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) is. Het museum is ingericht als een boerderij uit begin 1900. Ik verwacht tekst en uitleg van de 'oudere generatie'! Daarnaast zijn er verschillende activiteiten waar we aan deel kunnen nemen, zoals Oud-Hollandse Spelen, een huifkartocht, beugelen, jeu de boules of een busrit door het buitengebied. Klik hierboven voor meer info. Een en ander zal tot 16.00 u. duren. We rijden dan op eigen gelegenheid naar Manege Het Zwarte Water in De Mortel waar we om 18.00 u. lekker kunnen gaan barbecuen in westernstijl. Een en ander zal zo'n 35 euro p.p. kosten. Dit mag je niet missen en verschillende gegadigden gingen je al voor. Meld je aan bij Lieke.

12-01-2009 Peru is ook een mooi land.

Terwijl de winter inmiddels al weer wijkt, proberen sommigen die helemaal te ontvluchten. Het was dan ook een groot verschil om zondag 4 januari met meer dan 30 graden boven nul in Lima Peru te vertrekken om dan na enige vertraging op dinsdagmorgen bij min 12 baggerend door de sneeuw de sleutel in de huisdeur te Nieuwstadt te stoppen. Ontvluchten is dus niet helemaal gelukt en ook in Peru heeft Ad, onze webmaster, op grote hoogte sneeuwballen kunnen gooien. Een selectie van zijn foto's is te zien op zijn Picasawebalbum. Video's volgen later.

27-11-2008 Alle wegen leiden ... via deze omweg ... naar Ro[e]me[nië].

Naar Rome is de eigenlijke uitspraak, maar vanuit China wijst Ine ons op het volgende. "Sommigen van jullie weten dat ik (Ine dus) nauw betrokken ben geweest bij de totstandkoming van de Roemeniëverhalenbundel "Oost, West ... Roemenië" een paar jaar geleden.
Dankzij de inzet van nieuwe vrijwilligers is er nu een vervolg: "Alle wegen leiden naar ... Roemenië". Het boek is weer een bundel met ervaringen van Nederlanders en Belgen die op een of andere manier met Roemenië zijn verbonden - waaronder een verhaal van mij over het halen van mijn rijbewijs in Boekarest. Het boek is niet in de winkel verkrijgbaar, maar te downloaden of in druk te bestellen via: LuLu. Zo vlak voor Sinterklaas een mooie cadeautip; van ieder verkocht exemplaar gaat 2,50 euro naar de Stichting Opération Villages Roumains Nederland." Doen dus.

23-11-2008 Dona Nobis Pacem, een tijdsdocument.

Komende vrijdag 28 november 2008 komen de nog levende klasgenoten van het eindexamenjaar 1964, Kleinseminarie Weert, van Ad van Zeeland voor een (voor sommige de eerste) reünie bij elkaar. Elkaar weerzien na zo'n 44 jaar. Ter gelegenheid hiervan maakte hij van verzamelde foto's en ander materiaal een presentatie die een aardig beeld schetst van de priesteropleiding van die tijd. U kunt deze op de videopagina bekijken.

19-11-2008 Vincent van Zeeland in een Documentaire over het schip de Rotterdam.

Via Uitzending gemist kun je de documentaire “Ode aan de Rotterdam” afgelopen zondag ( 16 nov.) uitgezonden alsnog zien. De Rotterdam is dat schandalig dure schip, waar met toestemming van Ella Vogelaar € 200.000.000,-- voor is uitgegegven voor restauratie. Dat had oorspronkelijk slechts € 25.000.000,-- mogen zijn. Er zat echter o.a een zeer grote hoeveelheid asbest in. Op de documentaire is te zien en te horen wie er vroeger en nu onder meer heeft meegewerkt aan bouw en restauratie van het schip. Een van deze mensen wordt aangekondigd als “Vincent van Zeeland, veiligheidsinspecteur “ Hij begeleidde met anderen de inventarisatie en verwijdering van grote hoeveelheden asbest op het schip. In de film zie je hem in een witte vermomming met gasmasker, dus onherkenbaar maar beveiligd tegen asbest. Hij loopt rond en geeft uitleg over dit aspect van de restauratie. Hij is wel goed te verstaan, gelukkig. En aangezien jullie hem weinig horen praten zou ik zeggen: grijp je kans en luister. De documentaire duurt een uur, maar het fragment met Vincent komt vrijwel in het begin vanaf 6 minuut en 24 seconden aan de orde.

28-09-2008 Hutongs, zuipschuiten en hudo's

Een mannelijk onderwerp deze keer in de vernieuwde China-homepage en het komt dan ook duidelijk van Lio. Wat wij ervan begrijpen is dat een avondje zuipen nog dramatischer wordt als je het daarbij niet kunt ophouden tot je thuis bent en dus gebruik gaat maken van een toilet in een hutong, hetgeen weer net zo iets is als een hudo bij ons. Zoveel verschil tussen het Chinees en het Nederlands is er ook weer niet. En zo wonen er ongeveer net zoveel Chinezen in Beijing als kaaskoppen in Nederland en qua gebiedsgrootte is er ook niet zoveel verschil. Maar er zijn ook mensen die er anders tegenaan kijken en andere onderwerpen in de homepage ontdekken.

21-09-2008 Een nieuwe homepage in het rijtje.

We wisten al wel een tijdje dat deze bestond, maar het kwam er maar niet van om te vragen de link op onze site te plaatsen. Dat is nu gebeurd en daarom kondigen we bij deze de homepage dettedevlin van: Dette van Zeeland aan. Het is wel een andere dan wat u tot nu toe gewend bent. Ze verloochent haar kunstacademie-opleiding niet. Geef een en ander ook even de tijd om in te laden.

01-09-2008 Meedoen in nationale bier- en wijn-huizen tijdens de Olympische spelen in Beijing.

Ja dat moet toch wel bijzonder zijn om als wereldburgers (en zo mogen we Ine en Lio toch wel bestempelen) om Olympische successen en festiviteiten met landgenoten te delen in diverse stijlen en verschillende cultuurachtergronden.

28-08-2008 Familie-reünie nazaten Door en Lowie
   Pasen 2009.

Aanleiding: als...als...als ze nog leefden zouden ze begin mei 2009 65 jaar getrouwd zijn geweest. Een 'briljanten' huwelijk vergezeld van een briljant idee van ons familielid opgeleid in de toeristensector. Plaats van samenkomen en -zijn is de Kampeerboerderij De Tureluur in Netersel (een van de acht zaligheden) van vrijdag (goede vrijdag) 10 tot met maandag (tweede paasdag) 13 april 2009. Kosten ongeveer 75 euro per volwassen persoon bij voldoende deelname. Opgave voor 15 september 2008 bij Lieke van Zeeland, Van Vollenhovenlaan 88,3527 JS Utrecht via toegestuurd formulier of bel haar via 06-19852824 of mail haar met wie je komt, hoe je bereikbaar bent en met eventuele vragen, opmerkingen en wensen. Na aanmelding volgt in de 2e helft van september 2008 nadere berichtgeving en verzoek om aanbetaling van 35 euro. Eigenlijk hoeft Lieke nu alleen nog maar te zorgen voor goed weer, want de rest moet met al deze informatie toch lukken.

23-08-2008 Vakantie in Yangshuo/Guilin/Longji.

Dit klinkt Chinees en het is ook in China. Ine en Lio zijn daar op vakantie geweest en hebben er een prachtige fotoreportage van gemaakt. Die kun je hier als diavoorstelling bekijken. Aalscholvers kun je gebruiken om te vissen, zoals een foto in de diavoorstelling van Ine en Lio laat zien, maar wist u dat ze zelf ook bij ons in Nederland soms in groepsverband georganiseerd vissen in de vorm van een soort drijfjacht. Dat is een geweldig spektakel. Op de Maasplassen bij Roermond is dat - als je geluk hebt - te zien.

19-08-2008 Mats geboren

Op deze dag kregen we een telefoontje van een blije opa Jan en gisteren (22 aug.) het kaartje. Mats, tweede zoon van Alwies van Zeeland en Janneke van den Einden is gezond ter wereld gekomen en ze zijn superblij met hem erbij. Dat geldt ook voor broertje Ruud. We wachten nog even op de foto.

05-08-2008 Tweede column uit China

Deze gaat over holen in de grond waar ze op de ene plaats kolen uit delven terwijl ze er op een andere plaats merkwaardige Bhoeddabeelden in stoppen en ze op weer een andere plaats de uitgegraven löss benutten om er bewoonbare kleihuizen van te maken. Het moet niet gekker worden in dat land.

30-06-2008 Fietstocht van Zeelandjes 2008

De foto's en het verslag van de fietstocht van de van Zeelandjes op 22 juni 2008 kunt u hier bekijken en lezen. Ze zijn vooral door Els en Leo gemaakt.

28-06-2008 Afscheid van Sisca

Vandaag hebben we met velen in de kerk te Gemert afscheid genomen van Sisca van onze Jan. Afgelopen dinsdagmorgen is ze - 64 jaar oud - thuis toch nog vrij plotseling overleden na de hersenbloeding van vorig jaar. Uit de afscheidsdienst in de kerk nemen we de laatste pagina over: "Een hand, een woord, een gebaar doen zo goed,als je iemand die je lief hebt, verliezen moet. De lege plek, het doet zo'n pijn, maar in gedachten zal zij altijd bij ons zijn".

Jan, Trudy, Marc, Femke, Niemke, Alwies, Janneke, Ruud en Frans."

22-04-2008. U had het nog te goed.

Een duidelijke foto van Lynn Santegoeds, die inmiddels al weer meer dan 2 maanden oud is. En zo te zien groeit en bloeit dat op daar in Helmond dat het een lieve lust is.

03-04-2008. Ine correspondente voor inwoners van Boxtel

Ja.. of het nog wel goed komt met de Chinese homepage van Ine en Lio weten we niet zeker!? Maar dat ze met ons en een breed publiek gaan en nu reeds communiceren dat is heel zeker. Vandaag verscheen een heel verhaal van haar over wonen en werken in Beijing met een door Lio gemaakte foto van haar, die wij al hebben gezien bij de foto's op hun homepage. Er zijn daar meer foto's te bekijken als eerst. Haar verhaal is hier te vinden in de digitale versie van het Brabants Centrum, Nieuwsblad voor Boxtel, Liempde, Esch en Gemonde van vandaag 3 april 2008. In ieder geval blijven wij op deze wijze ook op de hoogte.

11-03-2008. Hé, wie zien we daar door Beijing crossen!

Ze weten het zelf nog niet, maar we hebben ze beide op de fiets betrapt in Beijing en dat is hier te zien. Ze zijn al een beetje gesettled, hebben werk en inmiddels ook internet zo hebben we begrepen. Kortom eerstdaags meer en wie hun eerste verkenningen in en rond de stad al wil zien, kan hier kijken.

20-02-2008. Ine en Lio zijn goed aangekomen op hun nieuwe standplaats Beijing (Peking, China), maar...

Het zou toch wel al te veel gevraagd zijn als dit vlekkeloos zou zijn verlopen. Geen in Nederland uitgekozen apartement, maar een tijdelijk flatje; pas per 1 maart definitief wonen. Kat 30 dagen in quarantaine, dus trekt die dan pas half maart in. Verblijfsvergunningen voor beiden en werk voor Ine moeten nu geregeld worden en voorlopig ook nog geen internetaansluiting, maar wel dit eerste bericht per email. Ze verwachten dat alles toch nog wel goed komt, maar er valt dus heel wat te regelen voordat we weer via de website op de hoogte worden gebracht.

4-02-2008. Lynn alweer twee dagen oud.

Vandaag ontvingen we het kaartje dat dochter en zusje Lynn geboren is van Chant, Monique en Sem Santegoeds op de Kromme Haagdijk te Helmond. Van het kaartje hebben we de foto gepikt en zo gauw we meer weten dan dat ze nog moet groeien wil Sem met haar kunnen stoeien, brengen we u op de hoogte.

12-02-2008. Terug uit Myanmar (Birma) en dat is al een heel eind op weg naar China.

Om met dit laatste te beginnen stellen we allereerst vast dat Ine en Lio op hun homepage aankondigen dat ze 16 februari naar Peking vliegen. We zijn benieuwd naar hun eerste ervaringen en die zullen wel op een nieuwe "China"-homepage komen te staan. Uit een buurland van China is de andere webmaster afgelopen zondag teruggekeerd en de eerste foto's van zijn rondreis zijn al te bekijken op zijn webspace.

15-12-2007. One of the most beautiful Christmas E-mails I have received... Just had to share it with you. Please click on the link below. Christmas invitation! Our related family from Little Chute, Wisconsin USA.

09-12-2007 Een moetje, maar dan wel anders !!! Ine en Lio getrouwd voor het visum en verblijf in China. Het overviel ons wel een beetje, maar om wat langer dan 3 maanden in China te kunnen verblijven was het wel noodzakelijk om een juridisch duidelijke relatie aan te gaan. Een relatie die overigens ook anderszins voldoende gegrond is zoals we al jaren weten. Als inwoonster van Den Haag is Ine op deze wijze met een geboorteverklaring van de gemeente Boxtel afgelopen woensdag in Eindhoven met Lio voor de wet getrouwd en kan de visumaanvrage voor China nu van start. Beide hebben nu weer ervaren wat de bureaucratie allemaal (wel) niet vermag. Juist vanwege dit alles feliciteren we hen en hun beider wederzijdse ouders broers en zussen en andere verwanten dan ook meer dan van harte. Een goede toekomst daar in dat land. Maandag 11 december 2007 is er een update gekomen van hun eigen pagina met vooral afscheidsfoto's van Roemenië en een klikmogelijkheid om meer trouwfoto's te bekijken.

22-11-2007 Op naar China via Chişinãu. In hun update - wie weet de laatste - van hun Roemenië-homepage kondigen Ine en Lio als eerste aan dat ze nu definitief naar China/Peking gaan. Ter voorbereiding zijn ze het communisme alvast wat gaan proeven in Moldavië. Als we de tekst en foto's bekijken zien we echter dat proeven bij hen opnieuw de richting opgaat van drank en eten. Met name van pizza's kregen zij en anderen in Boekarest nauwelijks genoeg of is deze opmerking wat te cru. Trouwens nog een andere kwestie: wat moeten die korte witte rokjes van mannen daar op een foto; volgens ons is dat grieks of is het russisch of toch gewoon moldavisch? Ga de update snel lezen met al het moois wat ze weer verslaan en bereidt u voor op chinees schrift in de toekomst. Gelukkig heeft Word 2007 nu een ingebouwde vertaler die ook deze taal kan verwerken.

20-11-2007 U kunt meer aan de weet komen over de van Zeelanden. Onze webmaster Ine van Zeeland ontdekte enkele sites om meer over de spreiding van onze familienaam en over onze stamboom aan de weet te komen. We hebben ze verwerkt in het begin van onze Genealogie-pagina. Onmiddellijk hierop klikken dus en aan de slag.

17-10-2007 Transsylvanische Saksen Al meer dan 850 jaar hebben de Transsylvanische Saksen - een minderheid van vooral boeren - zich staande gehouden in Roemenië. Ine en Lio gingen in een van hun 'laatste' uitstapjes in dit land eens kijken wat dat allemaal nu in werkelijkheid voorstelde. Prachtige plaatjes en een prachtig verhaal. Je kunt dit allemaal lezen en bekijken door hierboven op de aankondiging te klikken.

27-09-2007 Toon ziet af. Onze Toon fietste niet alleen half Nederland door, maar maakte er ook nog zelf een fotoverslag van met een passend muziekje. U kunt de beelden hier via onze videopagina gaan bekijken bij Youtube.

08-08-2007 Roemenië, Bulgarije en Turkije zijn weer geupdated. Ine en Lio hebben op weg naar Istanbul een aantal landen onveilig gemaakt of voelden ze zich er onveilig. Zo te lezen was dit laatste het geval. Wat moet dat worden als ze mogelijk aan de andere zijde van de wereldbol gaan verblijven. Wel weer prachtige foto's en ze waren al vakantie vierend op weg naar Istanbul om de 35 jarige bruiloft van Leo en Els te vieren. Dat is daar heel cultureel gebeurd in paleizen, musea en moskeeën, zoals we hebben vernomen. Kortom er valt weer veel te lezen, door te linken en te kijken. Dat was daar ter plekke niet weggelegd voor Lio met zijn ingewikkelde gelazer-formules: "zonnebril maffioso".

07-08-2007 Leo werd 60 Op 2 augustus werd Leo van Zeeland 60 en dat heeft hij onlangs hevig gevierd.

21-06-2007 "Impressions of South Africa" op de eerste plaats Op een Amerikaanse site is deze video van onze webmaster Ad van Zeeland op de 1e plaats gekomen van de beste video's over alle mogelijke bestemmingen. Ga kijken op WeShow Awards. Je kunt daar de video ook bekijken. Dat bekijken is op YouTube inmiddels meer dan 20.000 keer gebeurd. Hij is meer dan 110 keer becommentarieerd en 50 keer beoordeeld met bijna de hoogst mogelijke score. Update 05-08-07.

21-06-2007 Roemenië is weer geupdated. Ine en Lio zijn er weer eens op uit getrokken en hebben gepoogd oude stenen weer tot leven te wekken. Toen dat niet lukte hebben ze zich op al het andere leven daar in de buurt gestort. YouTube heeft verder bij hen ook zijn intrede gedaan. Kijk ook eens op de oudere pagina's op hun homepage want mogelijk heb je nog de nodige informatie en mooie plaatjes gemist. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de andere homepages van Lieke en Ad. Daar is altijd nog wel weer iets nieuws te vinden. En nieuwe homepages kunnen zich nog altijd aanmelden.

20-05-2007 Slechtvalken in de Mortel in het nieuws. Het was ons een beetje ontgaan, maar dit weekend lazen we in de Volkskrant het dramatische verhaal over de dood van het slechtvalkenjong door waarschijnlijk voedselgebrek. Dit alles omdat een Belgische indringster die de moeder verjaagd heeft aanvankelijk de pasgeboren jongen geen eten wou geven. De natuur is hard. Nu schijnt alles wel weer in orde te zijn. Als u nog wil meemaken dat ze uitvliegen moet u voortaan wel om de paar uur op deze link klikken: Slechtvalken in de Mortel. Er zit van tijd tot tijd wel een wat storend geluidje bij en zo nu en dan zit er een veertje of zoiets voor de camera.

07-05-2007 Voortaan kunt u familie-video's bekijken. Hiervoor is een nieuwe pagina in de links toegevoegd waarop u kunt doorklikken naar video's die bij Youtube zijn gestald. Het betreft ook oude gedigitaliseerde films (de eerste twee) of vhs-banden (komen nog).

18-04-2007 Foto's van een weekje New York Onze webmaster was met de Pasen een weekje in New York. Vanaf vandaag zijn een groot aantal foto's van dit bezoek op zijn webspace te bekijken. Het was er goed weer, maar wel koud en de vlucht werd grotendeels betaald met een travel certificate dat werd ontvangen omdat hij een keer een paar dagen te laat terug kwam uit Costa Rica.

15-04-2007 Ruud alweer 5 dagen oud 10 April 2007 is Ruud geboren. We vernamen dat gisteren van een trotse oma en opa, Sisca en Jan. Ruud is de zoon van Janneke van de Einden en Alwies van Zeeland. Over de lengte 53 of 54 cm van deze stamhouder van de familie waren direct betrokkenen het nog oneens. Ruud was bij de geboorte 8 pond. De bevalling duurde de nodige tijd maar alles is goed verlopen.

09-04-2007 'Roemenië'-pagina opnieuw vernieuwd Lio en Ine voelen zich de koning te rijk in Bulgarije. Ze denken er zelfs over om er paleisjes te gaan bouwen. Waar je met de paasdagen wel niet van kan dromen.

11-03-2007 Roemenië-pagina vernieuwd Als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje. Ofwel zo heel erg veel verandert er niet in Roemenië. Of toch wel. Het zal wel komen door de rol die onze oude dubbeltjes en onze economie er spelen.

07-03-2007 Overzeese contacten met de USA Onze Leo onderhoudt - zoals bekend - contacten met onze naamgenoten in Amerika die afstammeling zijn van Henricus van Zeeland, de jongste broer van onze overgrootvader Johannes van Zeeland, de vader van onze opa Januske van Zeeland. Zo ontving hij 1 maart van Jay Scott Van Zeeland de stamboom van deze Henricus van Zeeland en deze bleek voorzien van een aantal foto's. Jay Scott is overigens de founder van Tell-My-Mom.com. Wat we nu met deze foto's natuurlijk willen weten is of we meer overeenkomsten dan de eertijds al genoemde en geroemde flaporen kunnen vaststellen. Hieronder ziet u links Karel van Tante Lien (05-06-1941) en rechts Daniel Francis "Chuck" Van Zeeland die overigens op 5 maart 1939 geboren is in Appleton, Outagamie, Wiscounsin.

Nou wat vindt u ervan? Maar we kunnen het dichter bij huis zoeken.... Links ziet u hieronder ons Maria en rechts zie u Elisabeth Josephine Van Zeeland, een zus (02-10-48) van "Chuck" hierboven. Ja natuurlijk de haren en de bril zijn anders, maar de rest..... Jay Scott Van Zeeland heeft ook een zoon, die op de foto sprekend op Wilco lijkt toen die klein was, maar van deze laatste hadden we geen foto. Who knows where all these contacts end in.

07-02-2007 Prijsvraag van de week Wie weet wat dit is?

Voor de inzenders van het juiste antwoord staat een doos van Pandora klaar, voor wie het niet weet: foei! Nog steeds de video's van Ad niet bekeken?! Vanaf vandaag is ook een update van onze Roemenië-pagina te bekijken met een bezoek aan Sofia in Bulgarije en aan Istanboel in Turkije. Dat alles met een Panda en met het (eind)-redigeren en meeschrijven aan een boek over Roemenië. Tisnieniks.

19-01-2007 Maestro Video Onder deze titel staat op pagina 74 van het nieuwste nummer van Computeridee een artikel over Ad van Zeeland, een van onze webmasters. Hij legt erin uit hoe hij op zijn webspace zijn eigen video's vertoont en wat de voordelen daarvan zijn ten opzichte van video's op bijvoorbeeld Youtube. Daar heeft hij zijn video's overigens ook op staan. Het artikel is al in november vorig jaar geschreven en het aantal hits op Youtube heeft inmiddels de 50.000 ruimschoots overschreden. Ook voor meer dan 200 foto's over zijn rondreis door India-Nepal moet u zijn webspace even bezoeken. En over niet al te lange tijd verschijnen hier natuurlijk ook de video's van deze reis.

08-01-2007 Start van het nieuwe jaar met deels oud nieuws Ben je even (35 dagen) weg uit ons natte kikkerlandje dan is er toch weer van alles gebeurd. 01-01-2007 De afsluitende uitzending van boer zoekt vrouw 2006 is hier te bekijken. Zal Marlies haar snoeplingeriesetje van Martijn nu wel of niet aandoen. We zullen waarschijnlijk de familierelaties moeten inschakelen om dit te achterhalen.

Wie heeft er nog spannend nieuws? Mail Ad van Zeeland.